ЦСКА - Локомотив (Пловдив) 1:0, развоят минута по минута

ЦСКА - Локомотив (Пловдив) 1:0, развоят минута по минута

Topsport.bg

27-05-2023, 22:58

ЦСКА домакинства на Локомотив (Пловдив) в интригуващ двубой от 33-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Българска армия" започва в 21:00ч. и в него "червените" ще преследват задължителен успех, с който да поставят Лудогорец под напрежение в битката за титлата.

Припомняме, че разликата между "червените" и Лудогорец е само една точка, като в този кръг разградчани гостуват на ФК ЦСКА 1948. Междувременно Локомотив е аут от битката за европейските клубни турнири и ще играе само за своята чест.

При домакините има проблеми с окомплектоването на състава. Нападателят на Браян Морено, отпада от сметките на треньора Саша Илич до края на сезона. Колумбиецът получи контузия в областта на коляното през първото полувреме на домакинството на Лудогорец в края на април. Тогава той настоя да остане на терена и бе заменен чак в средата на втората част. Състоянието му се е влошило впоследствие и оттогава Морено не се е появявал на терена.

Същото важи и за Жеферсон. Бразилецът получи разтежение през първото полувреме на дербито с Левски в средата на април и оттогава е извън игра. В определен период той поднови пълноценни тренировки и дори бе в групата за домакинството на Лудогорец, но след това отново започна да се готви индивидуално. Снощи пък успешна операция на коляното претърпя Брадли Де Нойер, на когото предстоят дълги месеци на възстановяване.

Локомотив изключи новото попълнение Денислав Александров от отбора заради непрофесионално отношение. С тима тренира лекуващия доскоро травма Динко Хоркаш.

Двубоят от редовния сезон между двата тима на "Армията" завърши 1:1, като тогава срещата бе белязана от спорни съдийски решения.

Главен арбитър на срещата е Станимир Тренчев, с помощници Драгомир Милев и Красимир Миланов. За ВАР ще отговарят Димо Димов и Георги Минев. Делегат на БФС е Кирил Лозанов, а работата на реферите зорко ще следи Ичко Лозев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини