ЦСКА - Лудогорец 0:0, без голове до почивката

ЦСКА - Лудогорец 0:0, без голове до почивката

Topsport.bg

30-04-2023, 19:07

Лидерът във временното класиране на efbet Лига ЦСКА посреща действащия шампион Лудогорец в дербито на 28-ия кръг тази вечер от 20,15 часа на "Българска армия".

При успех ЦСКА ще увеличи разликата на върха на 5 точки, докато при загуба може да отстъпи мястото си на "орлите". Главен съдия на мача ще бъде Георги Кабаков и желанието на всички в лагера на домакините е той да покаже безпристрастно съдийство.

Двубоят, който може да бъде определен като мача на годината, тъй като е решителен за съдбата на титлата, се очаква с огромен интерес. Феновете на ЦСКА изкупиха билетите и ще изпълнят "Армията".

Домакините са в серия от 16 поредни шампионатни срещи без загуба. За последно "червените" отстъпиха именно на Лудогорец през октомври миналата година и днес могат да си върнат за загубата. "Орлите" се надяват на нов успех, който да ги върне на върха преди плейофите. Откакто Ивайло Петев се завърна в Разград, Лудогорец записа седем поредни победи, но не убеди с игра, а в някои от случаите съперниковите треньори обвиниха реферите в тенденциозност.

Треньорът на ЦСКА Саша Илич няма да може да разчита на Жеферсон, който все още не е възстановен. Сръбският специалист ще направи някои промени спрямо мача срещу Пирин преди седмица. В стартовия състав ще се завърнат асове като Матей, Линдсет, Де Нойер и Гарсес.

Лудогорец пък ще е без трайно контузените Рик Джонатан, Диниш Алмейда и Антон Недялков. През седмицата Тодор Неделев започна тренировки с топка, но до последно ще бъде под въпрос за срещата.

Очаква се сред титулярната единайсеторка на разградчани да се завърнат Падт, Вердон, Русо, Текпетей, Делев и Тиаго.

Източник: Topsport.bg

Последни новини