ЦСКА - Пирин, стартови състави

ЦСКА - Пирин, стартови състави

Topsport.bg

22-08-2021, 19:44

ЦСКА излиза срещу Пирин тази вечер от 21:00 часа на стадион "Българска армия".

Двубоят е от петия кръг, но е втори за "армейците" в efbet Лига, след като последните им три срещи от първенството бяха отложени.

Той идва само 4 дни преди най-важния мач за сезона, който ще определи участието в европейските клубни турнири до Нова година или неговото приключване.

В четвъртък от 20:00 часа ЦСКА приема Виктория (Пилзен) в мач реванш от плейофния кръг на Лигата на конференциите, като имат да заличават два гола.

Ако разглеждаме историята, "червените" се изправят тази вечер срещу наглед перфектен съперник, срещу който да натрупат самочувствие и да отработят подхода си за двубоя в четвъртък.

На "Армията" идва завърналият се в елита Пирин, който никога не е побеждавал ЦСКА като гост. В общо 28 срещи за първенство балансът е 22 победи за армейците и 6 равенства.

"Орлетата" обаче със сигурност няма да пристигнат в София с преклонена глава. В миналия кръг те разгромиха ФК ЦСКА 1948 с 4:1 у дома и сега ще искат да затвърдят добрите си изяви и срещу най-успешния роден клуб.

Вижте тук кой е фаворитът в мача.

В състава им личат имената на четирима бивши капитани на националния отбор - Дяков, Занев, Манолев и контузения Бодуров, който няма да вземе участие в днешния двубой.

Последните трима в предишните сезони носиха лентата и на армейците. Слави Костов и Дюлгеров, също минали през "Армята", ще са на линия днес.

На прибиране от Чехия старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обяви, че няма да прави много промени по състава за двубоя с орлетата. Те ще са най-много две - като титуляр ще започне Тибо Вион, за когото това ще са първи минути изобщо през новия сезон.

Той лекуваше травма през почти цялата лятна подготовка и в първите мачове от кампанията. В последния момент ще стане ясно дали сред 11-те ще попадне и Бисмарк Чарлс, или той ще се появи на терена през второто полувреме.

Защитната четворка ще остане непроменена: Мазику, Матей, Антов и Турицов. Най-вероятно това ще бъде последният мач на капитана на червените на стадион "Българска армия" преди трансфера му в Монца.

Вион ще действа като опорен халф, където ще бъде използван и в четвъртък. Ще си партнира с Юга, който сътвори голяма глупост в последните минути на мача в Чехия, изкарвайки си напълно ненужен жълт картон, който го изважда от реванша. Жеферсон, който ще играе като титуляр след 4 дни, ще получи почивка.

Кери отново ще действа зад централния нападател, а по фланговете ще пробиват Вилдсхут и Йомов, които са без алтернатива, тъй като Баи все още не е готов за пълноценни изяви. За върха на атаката ще се избира между Кайседо и Чарлс.

Има вероятност през втората част на терена да се появи най-новото попълнение на тима - Томас Лам. Стойчо Младенов умува и върху опция с включването на Хамза Чатакович сред 11-те.

Пред мениджъра на Пирин Уорън Фийни пък стои само една дилема. Тя ще бъде решена спрямо подхода, който ще избере северноирландецът. При по-офанзивна тактика зад гърба на централния нападател Костов ще играят Станоев и Манолев, а по десния фланг ще стартира завърналият се след наказание Спас Георгиев.

При по-дефанзивен подход Манолев ще играе като дясно крило, а Бенгюзов ще си партнира със Станоев. По левия фланг със сигурност ще атакува Брахими, който игра много силно в последната среща на тима.

На вратата на "орлетата" ще пази Петров, а в отбрана Фийни ще направи разместване спрямо мача с ФК ЦСКА 1948. Дюлгеров ще се завърне по десния бек, а в центъра на отбраната ще си партнират Занев и Стилиян Николов. Като ляв краен бранител ще играе Попев, а като единствен опорен полузащитник - Светльо Дяков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини