ЦСКА - Славия: 1:1, "белите" изравняват в добавеното време

ЦСКА - Славия: 1:1,

Topsport.bg

11-09-2021, 19:49

ЦСКА се изправя срещу Славия днес от 20:45 часа на стадион "Българска армия" в мач от седмия кръг на шампионата.

"Белите" са в серия от три поредни победи, колкото имат и "червените", но те са с три мача по-малко заради участието си в евротурнирите и вървят шести в класирането с 9 точки, докато днешният им съперник е на върха с 13. Двубоят ще е генерална репетиция преди гостуването на Рома в груповата фаза на Лига на конференциите.

Очакванията са треньорът на Славия Златомир Загорчич да заложи на почти същия състав, с който постигна успех над ФК ЦСКА 1948 преди паузата за националните отбори. Голямата разлика ще бъде, че на предни позиции ще играе младият Мартин Сораков, който трябва да замени продадения в ЦСКА Калоян Кръстев. Дебют за Славия може да запише и бившият халф на Берое Иван Минчев.

В същото време наставникът на домакините Стойчо Младенов може да си позволи също някои промени, тъй като разполага с ширина на състава. Вместо Брадли Мазику в лявата зона на отбраната ще действа Жеферсон. В центъра на полузащитата се очаква да видим новото попълнение Карло Мухар.

WINBET - победата е на един клик разстояние! (18+)

Дебют за тима през втората чест може да запише Калоян Кръстев срещу бившия си отбор. Очаква се и завръщането на Федерико Варела и Йоан Баи, които се възстановяваха от контузии. Със сигурност "армейците" ще се опитат да вземат трите точки, но и залогът за Славия е голям - лидерската позиция в класирането.

За Младенов това е особено удобен съперник - до момента в efbet Лига срещу него има 9 победи, 2 равенства и нито една загуба.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Лам, Жеферсон, Юга, Мухар, Йомов, Кери, Вилдсхут, Кайседо.

Славия: Вуцов, Томбак, Велков, Виячки, Христов, Вълчев, Кирилов, Дост, Макрилос, Стоев, Сораков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини