ЦСКА - ФК ЦСКА 1948: 1:2, фантастичен гол на Брадли де Нойер

ЦСКА - ФК ЦСКА 1948: 1:2, фантастичен гол на Брадли де Нойер

Topsport.bg

29-08-2022, 19:27

Днес в 20:30 часа на стадион "Българска армия" ЦСКА ще приеме лидера във временното класиране в efbet Лига - ФК ЦСКА 1948. Двубоят със сигурност приковава вниманието към себе си, а страстите в Борисовата градина ще бъдат нажежени до червено.

ЦСКА доскоро обръщаше голямо внимание и на участието си в Лигата на конференциите, но отборът започна силно и в първенството. "Армейците" записаха 4 победи и 1 равенство до момента и заемат 5-ото място в класирането, като имат и два мача по-малко от днешния си съперник. След като отпаднаха от Европа, сега възпитаниците на Саша Илич ще съсредоточат всички усилия на домашната сцена, където отново целта е шампионската титла, която се изплъзва вече толкова дълго време.

В същото време воденият от Любо Пенев отбор пристига на "Армията" като лидер в класирането на efbet Лига. Отборът показва добър футбол и надеждите са за добро представяне.

В исторически план това ще бъде шести мач между двата отбора. Досега предимството е за ЦСКА с 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Интересен факт е, че играчите на Саша Илич записаха 4 победи в първите си 4 мача като домакин от началото на кампанията. От друга страна пък ФК ЦСКА 1948 е без загуба като гост до момента - 2 победи и 1 реми.

ЦСКА няма да може да разчита на треньора си Саша Илич, който е наказан за този двубой. Георги Йомов пък даде положителна допинг проба и е със спрени състезателни права.

Най-вероятно единайсеторката на домакините ще бъде съставена от Бусато на вратата и Турицов, Кох, Матей и Де Нойер в защита. Вион и Юга ще са двойката опорни халфове, а Шопов и Гарсес ще действат по крилата. Атаката ще води Бамба, а зад гърба му ще го подкрепя Линдсет.

Любослав Пенев пък не може да разчита на наказания Александър Колев. Така гостите ще излязат с Наумов под рамката и Фуртадо, Даскалов, Хелитон и Лясков в защита. Чочев ще е в ролята на дефанзивен полузащитник, а Октавио и Умарбаев ще действат пред него в средата на терена. Русев и Кирилов ще бъдат на двете крила, а Бастунов ще води атаката.

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Матей, Де Нойер, Вион, Юга, Шопов, Линдсет, Гарсес, Бамба

ФК ЦСКА 1948: Наумов, Даскалов, Хелитон, Лясков, Чочев, Умарбаев, Октавио, Русев, Кирилов, Бастунов

Стадион: "Българска армия", София

Съдия: Радослав Гидженов

Начало: 20:30 часа

Източник: Topsport.bg

Последни новини