ЦСКА - шампионите и жадните за трофеи

ЦСКА - шампионите и жадните за трофеи

Topsport.bg

02-11-2022, 15:30

ЦСКА е на първо място във временното класиране, а добрата форма на отбора и петте поредни победи накараха феновете отново да започнат да мечтаят за така жадуваната титла №32. Кои са футболистите в червено, вече усетили чувството да си шампион? Кои са тези, които не са спечелили нито един трофей в кариерите си и са жадни за отличия? Кой е най-титулуван? ТОПСПОРТ дава отговор на тези въпроси.

Трима са "армейците", били шампиони. С най-много трофеи е централният защитник Мено Кох, който има във визитката си титла на Нидерландия, 2 Суперкупи на страната, а освен това е европейски шампион до 17 години със състава на "лалетата". С ЦСКА вдигна Купата на България. Енес Махмутович е бил шампион на Люксембург, а Жираир Шагоян - на Армения. Това са тримата от състава на "армейците", вдигали титли до момента.

Брадли де Нойер може да се похвали с Купа и Суперкупа на Румъния, а Тибо Вион със световна титла до 20 години - част от състава на Франция. Той също спечели с ЦСКА Купата на България.

С 2 Купи на България е Георги Йомов, който чака наказанието си за допинг и няма право да играе за "червените" в момента. Освен с ЦСКА, Йомов вдигна трофея и като част от Славия. ЦСКА донесе единствения трофей в кариерите до момента на Бусато, Евтимов, Майтей, Турицов, Жеферсон, Юга и Бисмарк - Купа на България след победа над Арда с 1:0 на финала.

Без нито един са следните "армейци": Марселино, Шопов, Божев, Петров, Минков, Дончев, Бауренски, Туфегджич, Линдсет, Александров, Гарсес, Назон, Бамба и Морено. Те със сигурност се надяват да вдигат трофеи още в края на този сезон, като част от ЦСКА.

Треньорът на "армейците" Саша Илич все още няма отличие като наставник, но визитката му е пълна като футболист. Той е бил шампион цели 14 пъти - 8 на Сърбия, 3 на Югославия, 2 на Австрия и веднъж на Турция. Общо трофеите му са 21. Към тези 14 титли се прибавят 5 Купи на Сърбия и 2 на Югославия.

Източник: Topsport.bg

Последни новини