ЦСКА: Антов може да стане най-скъпият ни изходящ трансфер в историята

ЦСКА: Антов може да стане най-скъпият ни изходящ трансфер в историята

Topsport.bg

27-08-2021, 23:12

И ЦСКА обяви трансфера на Валентин Антов в италианския Монца. Ето какво пише в сайта на клуба: 

"Aрмейци,

Капитанът на ЦСКА Валентин Антов ще продължи кариерата си в Италия. Днес бранителят премина медицински прегледи и подписа своя договор с Монца, който е собственост на легендарния бизнесмен Силвио Берлускони, а вечерта бе представен чрез официалния сайт.

Клубът стяга сериозна селекция, за да може да извоюва промоция за Серия "А" още този сезон и Антов беше една от приоритетните цели в селекцията за ариергарда. Първоначално Антов ще бъде със статут на преотстъпен, след което в договора фигурира задължителна клауза за откупуване на правата му при определени условия.

Финансовите параметри и условия по преминаването на младока на Апенините остават конфиденциални между страните. Факт е обаче, че като стойност трансферът ще е в Топ 3 в историята на българския клуб, а ако се активират напълно допълнителните клаузи по него, дори ще оглави класацията за най-скъп армейски футболист, поел от Армията по света. Отделно ЦСКА запазва солиден трансфер при бъдеща продажба на Антов.

ЦСКА иска специално да благодари на изпълнителния директор на италианците Адриано Галиани, който след сериозни преговори с ръководството се съгласи трансферът на защитника да се финализира едва след решителния мач с Виктория (Пилзен). На практика шефовете на двата клуба бяха постигнали окончателна договорка още преди сблъсъците с чехите, но в името на голямата цел пред червените Галиани показа джентълментско отношение и спази дадената дума.

Голяма признателност заслужава и самия капитан, който не спести сили в нито една секунда от мача в четвъртък и по най-доблестния и достоен начин поема към новото предизвикателство в кариерата си.

За себераздаването и всички незабравими моменти, благодарим ти, Вальо!

НА ДОБЪР ЧАС И УСПЕХ!".

Източник: Topsport.bg

Последни новини