ЦСКА дръпна на върха с минимална победа в нервен мач срещу Септември

ЦСКА дръпна на върха с минимална победа в нервен мач срещу Септември

Topsport.bg

26-02-2023, 19:07

ЦСКА постигна минимална победа над Септември (София) в мач от 21-ия кръг на efbet Лига.

"Червените" се наложиха като гост с 0:1 на Националния стадион. Единственото попадение вкара Дюкенс Назон в 42-ата минута.

Така ЦСКА остана на върха, с 4 точки преднина пред втория Лудогорец, който във вторник гостува на Левски. 

Домакините се опълчиха сериозно на "армейците" и създадоха доста опасности през първото полувреме. От своя страна играчите на Саша Илич не успяха да убедят с представянето си.

Срещата започна с лек натиск на "червените". Домакините обаче бързо изравниха играта и показаха, че ще залагат на офанзивен футбол. Играчите на Светослав Петров създадоха и доста чисти положения, докато "червените" трудно отговаряха на предизвикателството.

В 10-ата минута Мартин Стоянов проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Матей не успя да се намеси и позволи на Мартин Петков да опита ефектен удар със задна ножица, но неточен.

Две минути по-късно, Джонатан Лидсет опита далечен удар с десния крак, топката се отби в Назон и прелетя опасно близо до дясната греда на вратата, пазена от Шейтанов, който в тази ситуация не успя да реагира изобщо. Добрата игра на Септември продължи. Вратарят на ЦСКА спаси поредна опасност на домакините след като Димитър Костадинов се измъкна от защитата и преодоля Юга, опита удар, но бразилският страж се намеси.

В 39-ата минута Гаврилов задържа Де Нойер и го фаулира, но реферът шокиращо не показа жълт картон за играча на Септември, който щеше да бъде негов втори. Домакините бурно протестираха, но без резултат. В 42-ата минута, с първата си сериозна опасност, "червените" откриха резултата. Матей изпълни бърз тъч и намери Назон, който се озова сам срещу Шейтанов и вказа за 0:1.

През втората част "армейците" не успяха да убедят с представянето си. В 77-ата минута, при изпълнение на пряк свободен удар на Хайнц, Гарсес намери Морено, който мигновено стреля, но в горната греда.

След този мач ЦСКА остана лидер с 53 точки, на 4 повече от втория Лудогорец, който във вторник играе с Левски в София. Септември е на 13-ото място с 16 точки.

Източник: Topsport.bg

Последни новини