ЦСКА е в серия 5 от 5 на „Армията"

ЦСКА е в серия 5 от 5 на „Армията

Novsport

17-09-2020, 08:57

 У дома и стените помагат, гласи старата пословица, която често се използва във футболен аспект. Домът на ЦСКА -"Българска армия", засега напълно изпълнява мисията си. След завръщането си в турнирите на УЕФА преди три сезона ЦСКА няма грешна стъпка на своя стадион, по-конкретно в Лига Европа. Червените имат пет победи от пет мача на "Армията", като интересното е, че в четирите случая винаги са били домакин в първия мач, а срещу Сиренс през това лято двубоят се реши в една среща, както ще бъде и срещу БАТЕ довечера.

През лятото на 2018-а червените, водени от Нестор Ел Маестро, надделяха минимално над ФК Рига с тупалка на Тиаго в първия мач, а двубоят бе решен след драма с дузпи в Латвия. Във втория кръг ЦСКА пак бе домакин в първата среща и удари австрийския Адмира с три попадения до почивката на Десподов (2) и Мауридес.

През миналата година черногорският Титоград бе разгромен с 4:0 на "Армията" на старта, а следващият съперник Осиек бе надхитрен с 1:0. Хърватите бяха изхвърлени след дузпи на стадион  "Градски върт".

БАТЕ пък има две победи и три загуби в последните си 5 гостувания в клубните турнири, като и петте са през календарната 2019 г. Беларусите приключиха паметния си поход 2018/19 в Лига Европа с тежко поражение 0:3 от Арсенал в Лондон, но в първия мач бяха победили с 1:0 с гол на Станислав Драгун и асистенция на Игор Стасевич. Точно те двамата са заразени с COVID-19 в момента. През миналата кампания БАТЕ елиминира полския първенец Пяст, печелейки в Гливице с 2:1 (у дома 1:1), но отпадна от Розенборг в Шампионската лига. В Лига Европа успех 2:1 като гост трасира елиминирането на Сараево (после 0:0), но в плейофа с Астана крушение с 0:3 в Казахстан слага край на мечтите за участие в груповата фаза. Така БАТЕ идва на "Армията" след много болезнена загуба в последната си евровизита.

Източник: Novsport

Последни новини