ЦСКА е във възход

ЦСКА е във възход

Novsport

08-12-2020, 09:51

ЦСКА постигна закономерна победа над Ботев Пд предвид показаното на терена.

Червените са във възход, играят добре, предимството беше изцяло на тяхна страна и резултатът е напълно логичен.

Новата схема 3-5-2 се вижда, че вече носи позитиви. Бруно Акрапович има достатъчно класни изпълнители за нея, използва я, налага я, експериментира с някои футболисти, иска да ги види всички без изключение.

ЦСКА разполага с богат материал за ротации. Срещу Ботев Пд като халф-бекове бяха Мазику и Вион. Определено Брадли Мазику е доста силен и интересен футболист и може да играе успешно и в новата игрова концепция на ЦСКА.

Тибо Вион също направи изключително изпълнение с гола, стабилен е и сигурен в отбрана, което създава предпоставки за пълноценното му участие в офанзивен план по дясното крило. Неговото попадение дойде точно навреме, за да донесе по-голямо самочувствие и увереност на тима. Французинът вкара прекрасен гол. Като цяло и той, и Мазику имат бъдеще да участват пълноценно в тази схема. Ролята при системата с трима защитници на фланговите играчи е много важна, да се включват от дълбочина.

Триото централни бранители показва добри взаимовръзки помежду си - Занев е много опитен, а Антов е изключително перспективен. Към тях се вписва нидерландецът Матей, който е интелигентен футболист и показва прогрес в последно време. Определено неговата игра се подобри, откакто се премина в новата тактическа схема, грешките му намаляха и в действията му има повече сигурност.

В атака Енрике Рафаел изненадващо бе титуляр в ролята на втори нападател до Али Соу. Бразилецът не започна по най-добрия начин в Коматево, но впоследствие направи доста добри изпълнения и свърши немалко работа в предни позиции. Проблем при него остава завършващият пас и удар, там ефективността му е ниска.

Присъствието на старши треньора Бруно Акрапович вече се усеща все по-осезаемо. Той явно подсказва какво се иска, какъв е стилът му. В конкретния мач с Ботев Пловдив идеите проработиха. Видно е, че има ред и дисциплина вътре на терена. Играчите се стараят да изпълняват онова, което им налага треньорът. Изисква от тях много, доста е активен и в указанията си край тъчлинията, присъствието му се усеща. Засега си върши добре работата.

Има израстване при ЦСКА в доста аспекти - и като дисциплина на терена, и като ефективност, и като ограничаване на излишните движения с топка.

ЦСКА приключва тази седмица участието си в групите на Лига Европа. Срещу Рома червените трябва да играят за чест и удоволствие. Разбира се, акцентът ще бъде и върху парите, които ще заслужат при евентуално спечелване на точка или три. Хубаво е, че Рома вече се класира напред за елиминациите и ще се концентрира върху Серия А.

ЦСКА пък трябва да мисли и за първенството, като победа в домакинството срещу Ботев Враца на "Армията" в следващия кръг е задължителна.

До отложеното вечно дерби с Левски остават десетина дни, но армейците изглеждат като изявен фаворит в него.

Има всички предпоставки да се очаква, че ЦСКА ще завърши годината във възходяща линия.

Георги Василев, в-к „Тема спорт“

Източник: Novsport

Последни новини