ЦСКА Е НА ВЪРХА! "Червените" пречупиха борбен Ботев (Враца)

ЦСКА Е НА ВЪРХА!

Novsport

22-08-2020, 20:44

ЦСКА оглави временното класиране на футболната efbet Лига, след като спечели с 2:1 визитата си на Ботев във Враца от третия кръг и събра 7 точки в актива си.

В герой за гостите се превърна Али Соу, който направи няколко пропуска, но в крайна сметка реализира победното попадение и така „червените“ записаха десета поредна победа над съперника си във всички турнири.

Нещо повече, те останаха непобедени във Враца от над 35 години, а и загряха по най-добрия начин за старта си в квалификациите на Лига Европа този четвъртък.

За мача обаче под въпрос ще са Тиаго Родригес и Жеферсон Телес, които получиха контузии и напуснаха принудително терена на стадион "Христо Ботев".

Днес отборът, воден от Стамен Белчев, започна по-добре срещата и Соу се озова сам срещу вратаря още в 59-ата секунда, но не успя да го преодолее.

След последвалия корнер отново Соу стреля с глава, ала Красимир Костов отново спаси.

Въпреки това ЦСКА продължи да владее инициативата и стигна до заслужено попадение в 18-ата минута.

Тогава Тиаго центрира от статично положение, а после Греъм Кери върна към далечната греда, където Енрике Рафаел засече с глава и ознаменува с дебютното си попадение през сезона своя мач №50 за „червените“.

Само 4 минути по-късно те можеха да вкарат втори гол, тъй като Греъм Кери изведе Али Соу, който изпревари вратаря и му върна топката, но ирландецът нанесе слаб удар и това позволи на Атанас Зехиров да изчисти от голлинията.

Постепенно домакините намериха своя ритъм, за което допринесе и контузията на Жеферсон. Той замени в стартовия състав на ЦСКА станалия баща в навечерието на срещата Брадли Мазику, ала в 43-ата минута получи травма и бе заменен принудително от Петър Занев.

Почти веднага след това се стигна до разбъркване в наказателното поле на ЦСКА. След удар на Атанас Зехиров топката срещна гредата, а Даниел Генов бе най-съобразителен е пеналта и изравни с добавка от непосредствена близост – 1:1.

Втората част започна така, както и първата – с пропуск на Али Соу, който бе изведен от Енрике Рафаел, но не можа да се възползва от отличния пробив на бразилеца.

Ботев (Враца) отговори в 54-ата минута, когато Петър Атанасов отправи страхотен удар по диагонала, ала Густаво Бусато показа класа и отрази.

Малко преди изтичането на първия игрови час Стамен Белчев направи двойна смяна и пусна на терена последното ново попълнение – Георги Йомов, както и Стефано Белтраме.

Последният бе близо до попадение с едно от първите си докосвания на топката. В 64-ата минута тя му бе свалена с гърди от Соу, а той стреля от воле, но над вратата от границата на наказателното поле.

Така се стигна до 72-ата минута, в която Тиаго изведе по отличен начин в коридор Али Соу зад гърба на защитата. Гамбийският нападател на ЦСКА демонстрира умело гардиране на топката и после падайки успя да я прати в мрежата на Красимир Костов, за да даде отново аванс на своите в резултата.

Впоследствие Тиаго също получи контузия и беше заменен принудително в 80-ата минута. До края повече попадения не паднаха, защото „армейците“ умело затвориха срещата и в крайна сметка я спечели, за да нанесе второ поредно поражение на Ботев (Враца).

В следващия кръг на първенството ЦСКА приема Славия на стадион "Българска армия", докато врачани гостуват на Берое в Стара Загора.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЦСКА 1:2

0:1 Рафаел Енрике 17

1:1 Даниел Генов 45

1:2 Али Соу 72

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БОТЕВ ВРАЦА: 33. Красимир Костов, 81. Атанас Зехиров, 5. Васил Добрев, 37. Венцислав Керчев, 9. Даниел Генов, 14. Димитър Буров, 18. Илия Миланов, 10. Петър Атанасов, 28. Христо Златински (к), 7. Чавдар Ивайлов, 11. Юлиан Ненов;

Резерви: 1. Христо Митов, 16. Александър Станисавлевич, 23. Владислав Узунов, 6. Даниел Гаджев, 19. Ивайло Михайлов, 15. Мирослав Маринов, 88. Уелингтон да Силва-Том;

Треньор: Антони Здравков;

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 3. Жеферсон Телес, 26. Валентин Антов (к), 2. Юрген Матей, 19. Иван Турицов, 20. Тиаго Родригес, 21. Амос Юга, 13. Юнус Санкаре, 7. Енрике Рафаел, 8. Греъм Кери, 22. Али Соу;

Резерви: 25. Димитър Евтимов, 30. Георги Йомов 11. Петър Занев, 14. Жул Кейта, 28. Пламен Гълъбов, 10. Стефано Белтраме, 23. Ахмед Ахмедов;

Треньор: Стамен Белчев.

Novsport.com проследи мача с чат-коментар, а ето и всичко интересно, което се случи на терена, по минути: 

90+4 Край на мача! ЦСКА спечели с 2:1 визитата си на Ботев във Враца и оглави класирането в efbet Лига. 

90+4 Жълт картон за Белтраме заради забавяне на играта. 

90 - Четири минути добавено време.

87 – Жълт картон за Даниел Генов заради претенции към съдията. 

86 – Корнер в полза на ЦСКА, след опит за центриране на Турицов, който бе блокиран от защитник в зелено. 

84 - Дебютантът в състава на "червените" Йомов стреля от границата на наказателното поле, последва рикошет в защитник на домакините и корнер, след който Матей стреля с глава встрани от вратата. 

80 – Още една двойна смяна в ЦСКА. Тиаго и Енрике излизат, вместо тях Ахмед Ахмедов и Жул Кейта.

79 – Смяна в строя на домакините. Христо Златински отстъпва мястото си на Владислав Узунов.

78 – Корнер в полза на Ботев (Враца), но центрирането бе в обсега на Бусато и той улови. 

77 – Тиаго има нужда от лекарска помощ.

77 – Жълт картон за Юрген Матей заради нарушение срещу Дани Генов.

72 – ГОООЛ ЗА ЦСКА – 1:2! Тиаго изведе отлично Али Соу в коридор и нападателят гардира отлично в пеналта, след което прати топката в мрежата на Костов, за да даде отново преднина на гостите в резултата.

71 – Белтраме пробва нов удар от средна дистанция, но прати топката покрай вратата. 

70 – Смяна и в състава на Ботев. Петър Атанасов отстъпва мястото си на Том.

67 – Жълт картон за резервата на домакините Даниел Гаджев. 

64 – Страхотна атака на ЦСКА! Юга центрира към Соу и той с гърди свали към Стефано Белтраме, който стреля от воле, но над вратата. 

57 – Двойна смяна в състава на ЦСКА – Стефано Белтраме и новопривлеченият Георги Йомов влизат на терена, вместо Юнус Санкаре и Греъм Кери. 

56 – Жълт картон за Амос Юга заради нарушение срещу Ненов.

54 – Чудесно спасяване на Бусато! Петър Атанасов стреля силно по диагонала, ала вратарят на ЦСКА показа класа и изби в корнер. 

50 – Две поредни засади, първо на Генов, а после и на Соу. 

47 - Енрике проби отлично по фланга и подаде към Али Соу, чийто удар рикошира в крака на Керчев - корнер за ЦСКА, след който се стига само до тъч за Ботев (Враца). 

46 – Начало на второто полувреме, една промяна в състава на домакините - Даниел Гаджев вместо Чавдар Ивайлов.

45+5 – Край на първото полувреме! Ботев и ЦСКА се оттеглят на почивка при резултата 1:1 във Враца.

45+4 – Али Соу бе изведен зад защитата, ала ударът му по диагонала премина покрай вратата.

45 – Четири минути добавено време за първата част.

45 – ГОООЛ ЗА БОТЕВ (ВРАЦА) – 1:1. Домакините изравниха в 45-ата минута с попадение на Даниел Генов, който се възползва от разбъркване в наказателното поле и възстанови статуквото.

45 – Петър Занев заменя контузилия се Жеферсон. 

43 – Жеферсон получи травма и ще се наложи принудителна смяна в състава на ЦСКА. 

40 – Свободен удар и за Ботев (Враца), след нарушение на Юга срещу Ненов. Златински застана зад топката, но я прати в стената от футболисти, а при добавката – високо над вратата. 

38 – Венци Керчев фаулира Али Соу пред наказателното поле на Ботев и получава жълт картон, а ЦСКА – свободен удар.

33 – Неразбирателство между Юрген Матей и Жеферсон принуди последния да фаулира Ненов, но защитникът на ЦСКА се размина с картон и получи последно предупреждение от арбитъра. 

30 – Прекъсване за освежаване на футболистите заради високите температури във Враца. 

28 - Атанас Зехиров получи хубав пас зад гърба на защитата и опита да върне топката към дузпата, но бранител на ЦСКА изчисти в корнер. След него Жеферсон блокира опита за центриране на Ненов.

22 – Греъм Кери изведе Али Соу и той преодоля вратаря, а после му върна топката, за да може той да я прати към мрежата, ала в последния миг Буров я изчисти от голлинията.

20 – Домакините опитаха да отговорят мигновено и Дани Генов центрира в наказателното поле, но защитата на ЦСКА се справи. 

17 – ГОООЛ ЗА ЦСКА! Рафаел Енрике откри с глава след разбъркване в пеналта и ознаменува с попадение своя мач №50 за „червените“ - 0:1.

17 – Илия Миланов чисти в корнер, след което защитата на Ботев чисти топката

16 – Рафаел Енрике бе на отлична позиция за удар, ала избра подаване към Кери и сгреши. После Соу стреля силно, но защитникът в зелено блокира изстрела му. 

14 – Амос Юга опита извеждащо подаване, но прекалено силно. 

10 – Първи жълт картон в срещата, той е за Чавдар Ивайлов, който фаулира в средата на терена Санкаре. 

9 – Рафаел Енрике опита диагонален изстрел, Венцислав Керчев спря топката с глава и падна на земята, но бързо се изправи и срещата продължи. 

7 – Христо Златински стреля директно от свободния удар, но право в ръцете на Бусато и последният улови топката без затруднения. 

6 – Жеферсон фаулира Даниел Генов близо до ъгъла на пеналта, свободен удар за домакините. 

4 - Корнер в полза на Ботев (Враца), защитата на гостите се справи без проблеми.

2 - Греъм Кери стреля силно, но над целта, от границата на наказателното поле. 

2 - Али Соу засече с глава центрирането на Тиаго, но вратарят на Ботев (Враца) спаси - нов ъглов удар.

1 - Два последователни тъча за домакините в първите 50 секунди, в 59-ата Али Соу проби по фланга и остана сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее - корнер в полза на ЦСКА.

1 – Първият съдийски сигнал прозвуча във Враца със закъснение от 5 минути. 

0 - Началото на срещата във Враца от третия кръг на българската футболна efbet Лига ще се забави с няколко минути заради проблем с мрежата на една от двете врати.

Източник: Novsport

Последни новини