ЦСКА загря за големия финал с успех над Славия, "червените" подпечатаха сребърните медали

ЦСКА загря за големия финал с успех над Славия,

Topsport.bg

06-05-2022, 21:54

ЦСКА си осигури сребърните медали след победа над Славия. "Червените" се наложиха с 3:1 на "Българска армия".

Така "червените" си осигуриха второто място с 56 точки, със 7 повече от третия Левски. 

Празнуващият имен ден днес Георги Йомов вкара два гола, а Жорди Кайседо се разписа за 3:0. Радослав Кирилов успя да върне едно полувреме през втората част.

С три асистенции се отличи Греъм Кери, който направи блестящо първо полувреме. Халфът не беше подавал за попадение от февруари и видимо имаше спад в играта, предвид тежки семейни проблеми, но днес изглеждаше прероден.

Днешният успех бе много важен за ЦСКА и предвид предстоящия мач на сезона срещу Левски във финала за Купата и след тежкото поражение в миналия кръг срещу Лудогорец с 0:5. Победата е и първа за Алън Пардю като старши треньор на "армейците".

Срещата започна вихрено. Преди да изтекла втората минута, "червените" вече водеха. Кери засече дълго центриране и отляво прати дълго, успоредно на голлинията подаване, защитниците на Славия не успяха да се справят и допуснаха Йомов да засече топката, който безпогрешно наказа бившия си тим за 1:0.

Домакините доминираха в следващите минути и в 20-ата минута вкараха нов гол. Греъм Кери проби по фланга и центрира в наказателното поле, топката мина през Виячки, който допусна Йомов да засече и да накаже за втори път "белите" - 2:0.

В 36-ата минута, Томбак препъна Баи и последва пряк свободен удар. Греъм Кери центрира отлично към наказателното поле, Кайседо изпревари всички и с десния крак прати топката във вратата на "белите" за 3:0.

До края на полувремето домакините доминираха и тотално обезличиха противника си.

През втората част, ситуацията на терена се промени. Влезлите на смени Радослав Кирилов, Вълчев и Добрев освежиха играта на "белите" и това мигновено си пролича.

В 48-ата минута, Радослав Кирилов получи дълго подаване от Добрев, първоначално националът не успя да отиграе добре топката, но опита отново и наказа грешка в защитата на "червените", за да върне едно попадение.

Последва по-силна игра от страна на гостите, а "червените" видимо бяха намалили оборотите.

В 72-ата минута Бусато направи грешка като бе излязъл непредвидено като опита да спре Мартин Петков, но за щастие на "червените", нападателят загуби топката и не се стигна до нищо опасно.

До края на мача не паднаха нови попадения и така ЦСКА се наложи с 3:1. 

На 15 май "червените"се изправят срещу Левски в големия финал на Sesame Купа на България. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини