ЦСКА и Акрапович ще спират негативни серии у дома в Лига Европа

ЦСКА и Акрапович ще спират негативни серии у дома в Лига Европа

Novsport

10-12-2020, 08:11

Старши треньорът Бруно Акрапович ще изведе за трети път тази вечер ЦСКА в евротурнирите, като това ще бъде вторият му мач на българска земя.

В първия, преди 14 дни, червените отстъпиха с 0:1 пред Йънг Бойс на Националния стадион и загубиха надежди да продължат към елиминациите в Лига Европа напролет. За самия Акрапович пък поражението бе трето поредно при домакинство в ЛЕ, но те са инкасирани срещу силни съперници.

Предишните две загуби бяха с бившия му отбор Локомотив Пд в пресявките на турнира. През 2019-а черно-белите елиминираха словашкия Спартак Търнава и достигнаха третия квалификационен кръг.

Срещу френския Страсбург обаче Локо падна в Пловдив с 0:1, а впоследствие бе и елиминиран след ново 0:1 в реванша. През това лято пък Бруно стресна Жозе Мoуринъо на "Лаута", след като смърфовете поведоха с 1:0 на Тотнъм, но в крайна сметка отстъпиха с 1:2 в алтернативния формат в една среща.

ЦСКА пък ще направи 11-и опит най-сетне да спечели евромач на "Васил Левски". Червените са в серия от 10 поредни срещи в континенталните турнири без победа на националния стадион, като началото й започна преди десет години (на 30.09.2010, 0:1 от Порто). Поредицата включва 4 равенства и 6 загуби при голова разлика 6:14, а последният успех бе на 19 август 2010 г. в плейофа за ЛЕ срещу уелския ТНС с 3:0.

В италианските сайтове бе обърнато голямо внимание на „червените“ преди днешния сблъсък. Направени са подробни анализи на представянето на ЦСКА в последните мачове, сменената тактика от новия треньор Бруно Акрапович, както и възходът в играта на „армейците“.

Изводът на vocegiallorossa.it е следният: "Заплахата ще дойде от Али Соу. Рома вече се е класирал за фазата на елиминациите, но със сигурност не иска да губи в последния си двубой. Вълците ще имат срещу себе си подреден съперник. Те трябва да внимават най-вече за нападателя Али Соу, който отново започна да влиза във форма и се разписа в последните 3 шампионатни мача на отбора. Той е имал досег със Серия А като играч на Киево и е наясно какво ще му предложи Рома", се казва в материала.

Източник: Novsport

Последни новини