ЦСКА и Ботев ще уреждат стари сметки

ЦСКА и Ботев ще уреждат стари сметки

Novsport

24-06-2020, 07:15

 ЦСКА и Ботев (Пловдив) ще определят втория финалист в турнира за Купата на България. Тази вечер "червените" и "жълто-черните" излизат един срещу друг в мач-реванш от 1/2-финала. В първата среща двата тима не излъчиха победител и дори не си отбелязаха голове, като мачът завърши 0:0. Затова днес всеки от тях има напълно реални шансове да се добере до битката за трофея.Първият финалист в турнира стана ясен вчера, когато Локомотив (Пловдив) отстрани Левски след нулево равенство на "Герена" (2:0 в първия мач на "Лаута"). "Смърфовете" продължават успешно защитата на трофея си и вече чакат съперника си на финала.

ЦСКА и Ботев имат стари сметки за уреждане от миналогодишното издание на турнира, когато двата тима отново играха един срещу друг точно на тази фаза. Тогава пловдивчани продължиха напред след инфарктно 3:3 на реванша на "Българска армия" (в първия мач Ботев спечели с 3:2 в Коматево). Сега "Канарчетата" мечтаят да повторят този подвиг, но плановете на "Армейците" са коренно различни. Столичани излизат за победа и за мъст за миналогодишното отпадане.Статистиката е на страната на домакините, които нямат загуба от Ботев на "Армията", откакто клубът премина в ръцете на Гриша Ганчев. Добрата новина за гостите обаче е, че те не е нужно да търсят задължителен успех, тъй като всяка голово реми ще ги прати на финал, а при 0:0 също ще имат шанс да елиминират "червените" след продължения или дузпи.

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич не може да използва довечера единствено нападателя Томи Юрич, който даде положителен тест за коронавирус. Специалистът вероятно ще пусне в игра Бусато на вратата и в защита Турицов, Антов, Занев и Мазику. Пинто и Малинов ще са опорните халфове, а Тиаго ще бъде в ролята на плеймейкър. Кери и Енрике ще действат на крилата, а в атака ще започне Соу.

Ферарио Спасов пък ще се лиши от услугите на контузения Димитър Тонев. Той се очаква да изведе на терена Георгиев под рамката и пред него Джонатан, Бандаловски, Работов и Марин. Балтанов и Терзиев ще "връзват" играта в средата на терена, а Шопов и Александър Тонев ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Вутов, а зад гърба му ще го подкрепя Неделев.

Източник: Novsport

Последни новини