ЦСКА излиза срещу "черната котка" на българските отбори в Европа

ЦСКА излиза срещу

Novsport

17-09-2020, 07:28

 Тази вечер от 20:00 часа ЦСКА отново ще е пoд прожекторите на голямата континентална сцена. Възпитаниците на Стамен Белчев посрещат беларуския БАТЕ Борисов във втория квалификационен кръг на Лига Европа, а двубоят на "Българска армия" ще бъде излъчван по Диема спорт.

Този мач е чакан дълго време от феновете на червените, които за жалост няма да са по трибуните. Защото при успех не само ще си попълнят фолклора, но и ще могат отново да мечтаят за дълъг поход в евротурнирите. Победа тази вечер отваря не само вратата към следващия кръг, но е и скрит мачбол за класиране на плейоф. Там в един мач всичко е възможно, още повече ако жребият отреди ново домакинство. Това ще доведе до трупане на самочувствие, престиж и ще понапълни сериозно касата на клуба.

Картите за ЦСКА не спират да се подреждат още от жребия за първото стъпало. В момента на "Армията" държат отлична ръка и остава само да я изиграят правилно.

Въпреки успехите в последните 12 години БАТЕ не може да е бате на ЦСКА в Европа. Точно обратното е в исторически план. Но това трябва да проличи тази вечер на терена.

Както обикновено този сезон Стамен Белчев има доста проблеми за решаване. Аут за срещата е десният бек Иван Турицов, който така и не успя да се възстанови от травмата, получена срещу Славия. Късен фитнес тест днес следобед пък ще покаже дали португалският халф Тиаго ще може да започне мача. Той е най-креативният играч на тима и евентуално отсъствие ще бъде сериозен удар. Извън сметките са и карантинираните Петър Занев и Ахмед Ахмедов. Ако Тиаго не стартира пред Белчев ще има две опции - Жеферсон до Юга и Санкаре зад Coy или Санкаре до Юга и Белтраме зад Coy.

Едва ли ЦСКА ще експериментира със схемата в толкова важен мач. Отново ще се използва постройката 4-2-3-1. В отсъствието на Турицов десен бек ще е Пламен Гълъбов, формата му буди притеснение, както и факта, че това не е номиналната му позиция. Затова, който и да действа пред него - Йомов или Кери - ще трябва доста да помага в отбрана. Останалите от ариер-гарда ще бъдат Антов, Матей и Мазику. Дилема има и за десния фланг, където неубедителни от началото на кампанията са Йомов, Кери и Кейта. Шансовете на първия да започне са най-големи.

БАТЕ пристигна у нас без заболелите от C0VID-19 основни полузащитници Станислав Драгун и Игор Стасевич, които са изработили 27 от 49-те гола на отбора през сезона. Под въпрос за двубоя са още от постоянните величини в състава -Павел Нехайчик и Евгени Яблонски, както и нападателят Максим Скавиш. Те не са тренирали със съотборниците си през седмицата, а са се готвели индивидуално, защото са имали досег със заразените. Тестовете им обаче са отрицателни, затова и са в групата. Очаква се бела руси те да заложат на схема с трима вътрешни халфове, а в атака ще са Нехайчик, Скавиш и Милич.

Изгревът за БАТЕ в Европа започна от Левски. Залезът може да бъде даден от ЦСКА. Червените вече на няколко пъти показаха характер през кампанията. Трябва да го направят и тази вечер - нищо по-различно. Чака ги изпълнен с единоборства двубой, в който те ще имат своите шансове. Тимът вече показа, че се огъва, но не се чупи и е необходимо да докаже отново волята си. Армейците са длъжни да подчинят съперника, за да напомнят за себе си и да застанат пак там, където им е мястото.

Източник: Novsport

Последни новини