ЦСКА казва „чао“ на Лига Европа днес

ЦСКА казва „чао“ на Лига Европа днес

Novsport

10-12-2020, 07:14

Тази вечер от 19:55 часа ЦСКА приема Рома в двубой от последния кръг в група А на Лига Европа.

Каквото и да се случи на "Васил Левски", съперниците няма да сменят местата си в класирането.

Но точно с този сблъсък възпитаниците на Бруно Акрапович могат да докажат, че участието им в групите си е струвало.

Защото победа над Рома ще се помни дълго време. Тя ще е ясен знак, че тимът за кратко време е извървял дълъг път.

Едва ли на 27 август вечерта някой е вярвал, че на 10 декември армейците още ще играят евродвубои. Преди 106 дни те обърнаха в края малтийския Сиренс. А онзи отбор напредна доста.

Точно толкова, че днес да приеме Рома с оптимизъм и да вярва, че италианците ще бъдат победени.

"Този мач е десерт за нас", заяви след успеха с 3:0 над Ботев Пд Бруно Акрапович. И наистина е така, остава ЦСКА да му се наслади.

Треньорът ще може да разчита на оптимален състав. В последните двубои той неизменно правеше ротация, сменяйки най-вече халф-бековете и полузащитниците. Срещу Рома ще се довери на оптимална единайсеторка, като основната му дилема е свързана с това дали Юнус Санкаре да е на терена.

На вратата ще е Бусато, а триото пред него - Антов, Матей и Занев. На десния фланг ще действа Тибо Вион, който прогресира при Акрапович. Вляво ще е Мазику. В полузащитата ще са Юга и Тиаго - първият е много стабилен в дефанзивен план, а вторият винаги успява да измисли нещо интересно и нестандартно в предни позиции. Въпросът е кой да е третият. Ако е Санкаре, Тиаго ще действа малко по-назад. При вариант с Жеферсон, Тиаго ще е в ролята на плеймейкър. В атака има въпросителна за партньора на Соу, като Бруно обмисля няколко варианта, не само тези, които вече провери с Йомов и Енрике.

Срещу римските вълци ЦСКА трябва да бъде като вълк - да действа агресивно, да преследва докрай и да се възползва от шансовете си, като те могат да дойдат и от статични положения.

Победа тази вечер ще бъде и отличен подарък за собственика на клуба Гриша Ганчев, който празнува 58-ия си рожден ден (б.а. - роден е на 10 декември 1962 г.).

Моментът за червен успех е подходящ. Рома вече си осигури класиране за елиминационната фаза, при това като пръв в групата. Затова и треньорът Пауло Фонсека ще даде почивка на част от основните си изпълнители. Той взе 20 играчи за мача, като 8 от тях са от младежкия тим на вълците.

С какъвто и състав да са римляните, те ще искат да завършат кампанията подобаващо. Рома се класира за 1/16-финалите, но иска да финишира групата непобеден.

„Мори Бамба бе повикан в мъжкия отбор за първи път, докато Рикардо Чиерво и Едоардо Бове ще се надяват да се присъединят към Томазо Миланезе и Филипо Трипи, които вече направиха дебюта си за вълците в Лига Европа", се каза в превюто за мача, публикувано на официалния сайт на римляните. Капитанът Един Джеко и Хенрик Мхитарян получиха почивка и въобще не тръгнаха за София. Титуляр на върха на атаката ще бъде Борха Майорал, който ще бъде подпомаган от бившия играч на Барселона Педро Родригес. В отбрана ще стартира Крис Смолинг. Аут заради травми са Хавиер Пасторе, Николо Дзаниоло, Давиде Сантон, Джанлука Манчини и Жордан Верету.

В италианския език "чао" означава и "здравей", и "чао". ЦСКА също ще го каже два пъти тази вечер. 

Първо, за да посрещне италианците, а след това да изпрати евросезона. 

Който бе интригуващ и изпълнен с емоции. А от утре армейците ще гледат към върха у нас. През него минават квалификациите за Шампионската лига. Именно натам е насочен червеният поглед.

Източник: Novsport

Последни новини