ЦСКА надви трудно Пирин в див мач с грозни сцени, червен картон и дузпа след ВАР

ЦСКА надви трудно Пирин в див мач с грозни сцени, червен картон и дузпа след ВАР

Topsport.bg

22-08-2021, 22:53

ЦСКА победи Пирин в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. "Червените" се наложиха с 1:0 на "Българска Армия" във втория си двубой от началото на сезона.

Това бе и първи успех у дома за новата кампания за тима на Стойчо Младенов и за самия него при завръщането му. В първия кръг "червените" надвиха ФК ЦСКА 1948, а следващите двубои бяха отменени заради участието на тима в Лигата на конференциите.

Гостите от Пирин оказаха сериозна съпротива и играха с човек по-малко цяло полувреме след изгонването на бившия "армеец" Станислав Манолев.

Ситуацията предизвика сериозни нерви на терена и разправии между играчи и служебни лица. Малко преди това Кайседо вкара и единственото попадение, а през второто полувреме отново той пропусна дузпа, дадена след намесата на ВАР.

Срещата започна спокойно. В първите минути опасностите пред двете врати напълно липсваха и нищо не предвещаваше какво ще се случи в следващите минути. В 29-ата минута, Дяков фаулира отзад напредващия Вилдсхут, извършвайки доста грубо нарушение, което можеше да бъде наказано с червен картон, но в крайна сметка бившият капитан на Лудогорец получи жълт. След последвалия пряк свободен удар, Чатакович чукна към Вион, който стреля, Кайседо от чисто положение, трябваше да засече, но не успя да го направи добре и се отличи с пропуск.

Малко по-късно нападателят се реваншира по най-добрия начин. В 39-ата минута, Йомов овладя и навлезе в наказателното поле и от малък ъгъл центрира към Кайседо, който се извиси и с глава засече за 1:0.

Две минути по-късно нервите взеха връх. Манолев фаулира Вион на центъра след като го изблъска с ръка. Стигна се до сериозна разправия между двата отбора. Съдията Димитров показа втори жълт и червен картон за Манолев. Последва нова доза разправии като треньорите на двата тима - Стойчо Младенов и Уорън Фийни навлязоха на терена, за да се разправят със съдията и получиха жълти картони.

През втората част нервите се успокоиха. В 50-ата минута, Станислав Костов бе играл с ръка в наказателното поле, а съдията Димитров прегледа сам ситуацията чрез видео повторение и отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Кайседо, чийто удар обаче бе спасен от младия Петров. В 62-ата минута Пирин също имаше претенции. Станислав Костов стреля с глава, гостите претендираха, че Матей е отклонил впоследствие с ръка, но Димитров не отсъди нарушение. В 69-ата минута, Чатакович стреля от далечна дистанция, Петров се намеси и топката се удари в горната греда.

В последните минути на мача, Пирин опита да промени развоя на събитията, но не сполучи. Така ЦСКА записа втората си победа от началото на сезона от два мача, а в четвъртък среща Виктория (Пилзен) в Лигата на конференциите.

Източник: Topsport.bg

Последни новини