ЦСКА отказал 2 милиона евро за Али Соу!

ЦСКА отказал 2 милиона евро за Али Соу!

Novsport

25-01-2020, 07:44

 От ЦСКА са отказали оферта за Али Соу на стойност 2 млн. евро. Предложението е било от Ал Ахли Кайро, който силно искаше да привлече нападателя допреди 10 дни. Преговорите между двата клуба обаче са се проточили, тъй като от “Армията” са искали двойно по-голяма сума. В крайна сметка до сделка така и не се стигна.

В египетски медии се беше появила информация, че клубовете са се разбрали за трансфер на стойност 4 млн. евро. Оказа се обаче, че това е била сумата, която са искали от Борисовата градина.

Според запознати от ЦСКА са отхвърлили финалната оферта на Ал Ахли, които не са били готови да надскочат 2 млн. От друга страна, самият Али Соу не е имал желание да премине в Египет. Той призна при завръщането от лагера в Турция, че е получил предложение от Ал Ахли, но го е отказал.

По време на преговорите с гранда от Кайро “червените” съобщиха, че са постъпили три много силни оферти за Соу. “Армейците” обаче уточниха, че нямат желание да се разделят с нападателя си в този момент. В предишните две зими клубът неизменно продаваше една от звездите си - Антон Недялков в края на 2017-а и Кирил Десподов и Мауридес в началото на 2019-а. Сега ръководството предпочита да запази ядрото на състава.

Вместо със Соу Ал Ахли пък подписа с нападател от рапид (Виена) - 22-годишният Алиу Баджи. Трансферът стана факт на 16 януари, а според появилите се информации египтяните са платили 2 млн. евро - колкото са предлагали за Соу. Баджи бе записал 32 мача и 9 гола за Рапид, преди да бъде продаден.

Източник: Novsport

Последни новини