ЦСКА превзе и Благоевград! "Армейците" си върнаха първото място и записаха исторически рекорд

ЦСКА превзе и Благоевград!

Topsport.bg

23-04-2023, 19:41

ЦСКА победи Пирин с 1:0 като гост в мач от 27-ия кръг на efbet Лига и си върна първото място в клаирането.

Това беше историческа 10-та поредна победа като гост за "армейците" в първенството. По този начин отборът на Саша Илич влезе в историята като първия български отбор, който успява да постигне това.

Единствения гол в мача отбеляза Браян Морено в 42-рата минута на двубоя. По този начин "червените" събраха 67 точки и отново стъпиха на върха в класирането, с две пред Лудогорец. Пирин пък е на 14-та позиция с едва 21 пункта и продължава битката си за оцеляване.

Само 11 секунди след началото на мача Браян Морено имаше отлична възможност да открие резултата, но вратарят на "орлетата" се намеси блестящо и с една ръка изби в корнер.

Четвърт час след началото на мача Тобиас Хайнц на два пъти имаше добра възможност да открие резултата, но стражът на Пирин излезе победител в този своеобразен дуел.

В 33-тата минута Християн Петров допусна грешка при изнасянето на топката на топката и "орлетата" успяха да се възползват. Топката беше центрирана в наказателното поле на "червените", но Иван Тасев не успя да уцели вратата.

Малко след това Тоби Хайнц изведе Назон на отлична позиция за изстрел към вратата, но хаитянинът не успя да нанесе добър удар и кълбото премина доста далеч от целта.

В 37-ата минут отново Янко Георгиев се превърна в герой за Пирин. ЦСКА хвана домакините неподготвени и организира бърза контраатака, при която Хайнц намери Морено в наказателното поле и стреля по диагонал, но вратарят на "орлетата" отново беше на мястото си и отрази удара.

Отбраната на Пирин капитулира 3 минути преди края на първата част. Иван Турицов проби по десния фланг и с перфектен пас по земя върна към нахлуващия Морено, който с мощен шут не остави никакви шансове на Янко Георгиев.

В 71-та минута миг невнимание в отбраната на "червените" доведе до доста сериозна опасност пред Бусато. Мартин Смоленски изведе Кондраков сам срещу бразилския вратар на ЦСКА, но Бусато се справи отлично и успя да спаси.

Минута преди края на мача Шагоян отправи много силен удар, Янко Георгиев изби топката и тя беше засечена от Назон, но този път кълбото удари стража на "орлетата" в лицето.

ЦСКА можеше и да изпусне победата дълбоко в добавеното време. В 94-тата минута Иван Тасев засече свалена от Дюлгеров топка, но ударът му мина близо до дясната греда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини