ЦСКА пред 13-а служебна победа, реди лагер в Австрия

ЦСКА пред 13-а служебна победа, реди лагер в Австрия

Novsport

09-05-2021, 08:13

Бъркотията около плейофния мач от първата шестица на Първа лига между ЦСКА 1948 и ЦСКА в крайна сметка доведе до факта, че срещата на националния стадион не се изигра.

От новака и БФС няколко дни си разменяха молби, становища и решения като на тенис двубой, а в окончателното си заявление до СТК домакините посочиха, че не могат да съберат състав за мача.

От комисията информираха, че ще вземат решение по казуса след приключването на кръга, т.е. утре най-вероятно ЦСКА ще получи служебна победа с 3:0. Това ще бъде 15-и случай, в който двубой на армейците завършва със служебен резултат - дотук 8 са били в елита, 2 в турнира за Купата на България, 2 за Купата на ПФЛ и 1 път във В група.

В тези 14 мача за ЦСКА са присъдени 12 победи, а два пъти червените са получили служебна загуба.

В Европа тимът има още едно служебно поражение - от Ювентус за Купата на УЕФА заради случая "Михтарски" през есента на 1994-та, когато успехът с 3:2 на "Армията" е анулиран, пише „Тема спорт“ и посочва, че ръководството на ЦСКА планира летен подготвителен лагер в Австрия.

Именно там обикновено се готви тимът по това време на годината. За последно червените бяха на камп на австрийска земя през 2019-а. Миналата година армейците не посетиха алпийската страна, но тогава върлуваше първата вълна от коронавирус.

Тя тотално обърка първенствата и буквално съкрати лятната подготовка. През зимата ЦСКА обаче успя да се готви при подобри условия в чужбина.

Тогава въпреки препятствията, свързани с пандемията, Бруно Акрапович отведе отбора в Алания, Турция. Кампът обаче бе по-кратък от обикновено.

ЦСКА почти сигурно ще участва в новия евротурнир Лига на конференциите и ще се готви за него в Австрия. Червените могат да си осигурят квота за надпреварата, печелейки Купата на България или финиширайки на второ място в класирането.

Има и резервен вариант - през бараж. До него ще се стигне, ако тимът е трети и не е взел трофея. По програма последният, 31-ви кръг на плейофите трябва да се изиграе на 22 май, събота.

Баражът за последната евроквота, който ще е срещу 7-ия в класирането, трябва да е на 27 май. След това на тима ще му предстои кратка почивка. Защото се очаква около 15 юни отборите да бъдат събрани за лятна подготовка.

За Австрия червените гласят силни контроли. Все пак ръководството има и резервен вариант - за подготовка у нас. До него ще се прибегне, ако пак настъпят рестрикции, свързани с коронавируса.

ЦСКА е водил подготовка в алпийската страна под ръководството на Любослав Пенев. Това се случи през лятото на 2009 година. Тогава армейците мериха сили със Стяуа и Спарта Прага.

Източник: Novsport

Последни новини