ЦСКА пренаписа историята!

ЦСКА пренаписа историята!

Topsport.bg

01-11-2022, 20:43

ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 като гост и по този начин записа пета поредна победа в първенството и четвърта поредна като гост.

За първи път в своята богата на успехи история, "армейците" постигат 4 поредни победи, при 4 поредни визити извън столицата.

Преди успеха с 1:0 в Пловдив, "червените" прегазиха Арда с 3:1 в Кърджали, спечелиха срещу Ботев (Пд) с 1:0 и се наложиха над Ботев (Враца) с 4:0.

Всички такива поредици, в които са влизали "червените", са били все в далечното минало, когато първенството не е имало стриктно наредена програма и кръговете са били разбъркани - нещо, което няма как да се случи в днешни времена, освен ако няма отложени мачове.

Най-дългата възможна серия от гостувания, без да има отложени мачове, е от 3 срещи и "късата клечка" винаги изтегля отборът под №1 при тегленето на жребия. Тази година тя се падна на Локомотив (Сф). 

Столичните "железничари" се намират точно в неприятната си серия и вече гостуваха на Арда(2:2) и Черно море(2:1). Сега им предстои третото поредно гостуване, което ще е именно срещу 31-кратния шампион на България.

Източник: Topsport.bg

Последни новини