ЦСКА с евродопинг срещу Лудогорец

ЦСКА с евродопинг срещу Лудогорец

Novsport

20-09-2020, 07:42

 Тази вечер от 20:30 часа ЦСКА посреща Лудогорец на "Армията" в най-горещия мач от 6-ия кръг в елита. Когато тези два съперника се изправят един срещу друг, това е нещо повече от сблъсък. В него са заложени чест, его и жажда за доказване. Този път домакините са в ролята, в която през есента обикновено изпадат разградчани - предстои им важен мач в първенството, последван от двубой в евротурнирите. Но армейците вече взеха своя "евродопинг" след 2:0 над БАТЕ Борисов в четвъртък, и точат ножа и на хегемона на домашната сцена. Единият проект бе победен, сега идва ред на другия.

ЦСКА се намира в серия от пет поредни победи на "Армията" във всички турнири и ще се опита да я удължи. Последният път, в който не победи у дома, бе именно срещу Лудогорец -1:1 на 5 юли тази година в двубой от плейофите в Първа лига. Дойде ли най-накрая времето ЦСКА да подчини разградчани на собствения си стадион в шампионатен мач? Досега червените нямат шампионатен успех над Лудогорец у дома -10 равенства и 4 поражения. Тази вечер ще бъде опит №15.

Проблемите пред Стамен Белчев са подобни на тези от четвъртък срещу БАТЕ. Аут за срещата е Иван Турицов, който е с контузия от края на август в домакинството на Славия. Той може да липсва за дълго. Мястото му на десния фланг на отбраната отново ще заеме Гълъбов. Той очевидно изпитва проблеми в тази зона и ще трябва активно да бъде подпомаган. В центъра ще са Антов и Матей, а вляво ще е Мазику. Водещият халф на червените Тиаго Родригес продължава да не е готов за пълноценни 90 минути. И треньорът до последно ще се чуди дали да започне с него, или да го пусне през втората част. Ако Тиаго не стартира, то в полузащитата ще са Жеферсон и Юга, а пред тях ще играе Санкаре. По-вероятно е обаче Тиаго да започне мача. Йомов се представи силно срещу БАТЕ и отново ще е титуляр. Енрике неизменно попада сред стартовите 11 от началото на сезона и днес едва ли ще бъде направено изключение.

Лудогорец идва на "Армията" след колебливи игри и победи, дължащи се повече на индивидуалната класа на играчите. Отборното все още го няма. Няма да го има и Павел Върба на скамейката - треньорът е хоспитализиран, защото лекува дълбока венозна тромбоза - повече от сериозна диагноза. Наставления край тъча ще дава Станислав Генчев, за когото това няма да е новост. Той обича да залага на "старите кучета". Очаква се Кешерю да води атаката за сметка на Марин. Ако Каули и Текпетей не са напълно възстановени от леките си травми, то няма да е изненада Елвис Ману да започне като титуляр. В двете си близания като резерва до момента нидерландецът се отчете с гол и асистенция. Голямата дилема е дали да има рокади в защита и последното попълнение Оливие Вердон да смени някой от румънците Моци или Григоре. Надали обаче гостуване на "Армията" е най-успешният момент за експерименти. На вратата ще е Владислав Стоянов, тъй като Ренан дос Сантос получи контузия при домакинството на Локо Пд (3:1) в предишния кръг.

Победа за ЦСКА ще означава, че тимът смело ще посегне към короната на Лудогорец, въпреки че все още се намираме в ранна фаза на шампионата. Гостите обаче са дошли да покажат, че все още командват парада и нямат никакво намерение да отстъпват върха. Двата отбора са в дълга серия от поредни равенства в преките си сблъсъци. И ако равенството отново устройва Лудогорец, то пред ЦСКА има само една алтернатива - победата!

Източник: Novsport

Последни новини