ЦСКА с поне четирима национали

ЦСКА с поне четирима национали

Novsport

12-03-2021, 08:05

 Поне четирима футболисти на ЦСКА ще получат повиквателни за националните си отбори и ще бъдат на лагери на държавните гарнитури на своите страни. Това са Петър Занев и Георги Йомов плюс конгонаския халф-бек Брадли Мазику и халфът на ЦАР Амос Юга.

В Зона Европа започват квалификациите за Мондиал 2022, а в Африка предстоят заключителните двубои от пресявките за тазгодишната Купа на Африканските нации в Камерун.

Новият селекционер на Конго Бартелеми Нгацоно вече определи разширен списък от 31 футболисти, играещи в чужбина, в който попада и Мазику. Специалистът бе назначен в средата на миналата седмица на мястото на браззилеца Валдо Фильо, чийто договор изтича на 18 март, но изненадващо не бе продължен. Така върху Нгацоно пада отговорността за последните два мача в група I - домакинство на лидера Сенегал на 26-и и гостуване на Гвинея-Бисау четири дни по-късно. "Червените дяволи" са втори в потока със 7 точки, с пет по-малко от сенегалците и на четири пред гвинейците. Квоти ще получат първите два тима.

24-годишният Мазику бе повикан и през миналия ноември, когато дебютира за родната си страна при 2:0 над Есватини, но след това даде положителна проба за коронавирус и трябваше да изкара карантина. В списъка на треньора Нгацоно попаднаха и още двама играчи от Първа лига - Гаюс Макута от Берое и Мавис Чибота от Лудогорец. Бившият нападател на ЦСКА Кевин Кубемба, който сега играе в азербайджабския Сабах, също е сред извиканите.

Дефанзивният полузащитник Юга пък се очаква да попадне в сметките на селекционера Франсоа Захуи. Тимът на ЦАР играе с Бурунди и Мавритания, като при две победи ще се изстреля от последното място в група "Е" до втората позиция. 

У нас Ясен Петров трябва да обяви списъка с играчи от вътрешното първенство в началото на идната седмица. Почти сигурно сред тях ще бъдат капитанът на "червените" Петър Занев, който бе похвален от специалиста след мача Лудогорец - ЦСКА, както и Георги Йомов. И двамата бяха викани от предишния селекционера Георги Дерменджиев и ще бъдат част от селекцията и при Ясен Петров.

"Тема Спорт"

Източник: Novsport

Последни новини