ЦСКА с рекордна серия отстранени отбори

ЦСКА с рекордна серия отстранени отбори

Topsport.bg

23-04-2022, 19:11

ЦСКА за трети пореден сезон достигна до финала за Купата на България. "Армейците" отстраниха 19-и пореден съперник на директна елиминация във всички турнири! За последно те отстъпиха на украинския Заря (Луганск) през лятото на 2019 година, припомня "Тема спорт". Тази серия е рекордна за български отбор.

За втори път през този век стадион "Българска армия" стана свидетел на изпълнение на дузпи. Първият случай бе на 4 март 2009 година, когато в четвъртфинал за купата Пирин (Благоевград) е по-точен от ЦСКА и продължава напред след 1:1 в редовното време.

ЦСКА е излязъл като краен победител в 4 от последните си 5 мача, които са се решили с удари от бялата точка. "Червените" отстраниха по този начин ФК Рига, Осиек, Лиепая и Славия, а отстъпиха на Локомотив (Пловдив) през 2020 година на финала за Купата на България.

Жорди Кайседо е маратонец и голмайстор №1 за армейците по пътя към финала. Той е взел участие във всяка от петте срещи на тима, като е бил на терена 488 минути и е отбелязал 5 попадения.

Ганаецът Бисмарк Чарлс, който донесе трофея с победен гол срещу Арда през миналия сезон, има само две минути не сметката си в турнира през тази кампания.

Съотношението на използваните от ЦСКА българи и чужденци в турнира за Купата е 1 към 2 - 8 родни футболисти и 16 иностранци.

Макар че 8 от 9-те гола за ЦСКА в турнира са дошли през първото полувреме, те не са успявали да започнат двубой с ранно попадение (между първата и 15-ата минута). "Червените" на са вкарали в този диапазон и в нито една от шампионатните си 27 срещи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини