ЦСКА сгреши още на старта, Лудогорец дръпна с 4 точки на върха в класирането

ЦСКА сгреши още на старта, Лудогорец дръпна с 4 точки на върха в класирането

Topsport.bg

13-02-2022, 18:32

ЦСКА се препъна още в първия си мач за 2022 година. "Армейците" завършиха 1:1 с Локомотив (София) в отложен мач от 4-тия кръг на efbet Лига.

По този начин "червените" се отдалечиха на 4 точки от Лудогорец, който по-рано днес мина с лекота през тима на Арда.

Двата отбора започнаха мача на доста високо темпо и до 20-та минута си размениха по едно попадение. В 15-та минута Октавио пусна страхотен извеждащ пас към Симеон Славчев, с който разсече отбраната на "армейците". Бусато излезе непредвидливо и бившият футболист на Левски го прехвърли за 1:0.

Само пет минути по-късно Георги Йомов възстанови равенството с гол близнак на този на Славчев. Амос Юга изведе крилото на "армейците" през сърцето на отбраната на "железничарите". Александър Любенов този път излезе непредвидливо и Йомов го прехвърли технично.

"Червените", играещи в бели екипи в този мач продължиха да атакуват и в 36-ата минута Иван Турицов преодоля Пинсон и намери Йомов, който стреля с левия крак, но стражът на "железничарите" улови кълбото. Осем минути по-късно Жеферсон отправи фалцов шут от границата на големия пеналт, но покрай дясната греда. До края на първата част нямаше други опасни ситуации и двата състава се оттеглиха на почивка при равенство 1:1.

През второто полувреме ЦСКА отново бе отборът, който владееше повече топката и непримиримо търсеше победата. В 52-ата минута Жорди Кайседо дриблира през центъра на терена и изведе в коридор Йомов отдясно. Последва силен удар на фланговия футболист от близка дистанция, а Любенов изби в корнер. В 64-ата минута отново еквадорският голмайстор на "червените" обстрелва отдалеч вратата на Локомотив, но и този път вратарят бе на мястото си и спаси. Веднага след това старши треньорът Стойчо Младенов направи и първите си две смени като пусна в игра Мено Кох и Бисмарк Чарлс, които замениха Амос Юга и Греъм Кери.

Последва флангова атака за домакините и остро центриране отляво към Славчев, който стреля с глава от малкия пеналт, но бразилският страж на ЦСКА демонстрира страхотен рефлекс и изби топката, която се отклони в десния страничен стълб и попадна в обятията му. Десетина минути преди края в игра се появи и новото попълнение Маурисио Гарсес, който замени Яник Вилдсхут. "Армейците" продължиха да търсят път към вратата на "столичните железничари" и в 84-ата минута Турицов центрира в наказателното поле към Жорди Кайседо, който се строполи на тревата след съприкосновение с противников играч, но главният арбитър остана безмълвен.

Веднага след това Бисмарк Чарлс направи хубав пробив по лявото крило и бе фаулиран от Селсо, който получи напълно заслужен втори жълт и съответно червен картон. Последва центриране на Лам в наказателното поле и изстрел на Юрген Матай с глава, но вратарят на домакините отново спаси. В добавеното време Бисмарк Чарлс се озова сам срещу Любенов, но не съумя добре да нацели кълбото и то стана лесна плячка за противниковия вратар. По този начин ЦСКА и Локомотив (София) не се победиха и завършиха наравно 1:1.

Източник: Topsport.bg

Последни новини