ЦСКА стартира преговори за ТВ правата

ЦСКА стартира преговори за ТВ правата

Novsport

25-07-2020, 07:24

ЦСКА ще стартира съвсем скоро преговори за тв излъчването на двубоите в Лига Европа. Сериозен интерес има от страна на bTV, като именно тази телевизия излъчи по-голямата част от международните битки на червените през миналата година. Неотдавна от Борисовата градина скочиха на предложения нов договор за тв правата у нас, като обявиха, че има конфликт на интереси.

ЦСКА ще започне участието си като поставен в 1-я кръг на Лига Европа благодарение на натрупания си клубен коефициент - 4.000. В предишните 2 издания на турнира червените бяха с националния коефициент (3.475), който сега нямаше да им е достатъчен, за да са поставени дори на старта на турнира.

Жребият е на 20 август, четвъртък, а първият кръг ще е на 27 август. Както е известно, регламентът беше променен и всички двубои до плейофите включително ще се решават в един мач. Домакин е отборът, който бъде изтеглен първи в жребия. "Тема Спорт" съобщи преди време, че ЦСКА е заявил "Армията" за евентуалните си домакинства в първия и втория кръг на ЛЕ, а от третият вече ще играе на "Васил Левски". Ситуацията беше идентична и при последните 2 евроучастия. Тогава червените отстраниха по два отбора (Рига и Адмира през 2018-а и Титоград и Осиек през 2019-а), след което бяха елиминирани от Копенхаген и Заря Луганск. Тимът не допусна гол на "Армията" в 4-те си двубоя през последните 2 години - 1:0 над Рига, 3:0 над Адмира, 4:0 над Титоград и 1:0 над Осиек.

Сред най-коварните евентуални опоненти в първия кръг на ЦСКА са полският Пяст Гливице (шампион за 2019-а), словашкият Жилина и унгарският Академия Пушкаш.

Източник: Novsport

Последни новини