ЦСКА честити рождения ден на своя капитан Валентин Антов

ЦСКА честити рождения ден на своя капитан Валентин Антов

Novsport

09-11-2020, 12:24

Капитанът на ЦСКА Валентин Антов празнува своя 20-и рожден ден.

Той е част от тима ни от есента на 2007 година, когато започва тренировки в детско-юношеската школа на клуба. Антов се превърна в най-младия капитан в историята на първия отбор, след като получи лентата от Божидар Чорбаджийски в приятелския двубой срещу Вихрен (Сандански) през юли 2015, когато беше едва на 14-годишна възраст. През последвалия сезон той записа мачове в турнира за Купата на България и във "В" група, преди да получи тежка контузия, която лекуваше в продължение на 8 месеца. След завръщането си на терена, Валентин Антов игра и за дублиращия отбор във Втора лига, а като капитан на ЦСКА U19 вдигна трофея в Елитната група през 2017 година.

През юни 2017-та Антов започна подготовка с първия отбор. Армеецът записа своя официален дебют в Първа лига на 14 април 2018 година срещу Верея при победата с 5:1 на "Армията". Дебютът му в евротурнирите беше срещу Рига на 12 юли 2018-та на "Българска армия", когато започна като титуляр. На 23 август 2018 г. Валентин Антов подписа първия си професионален договор с ЦСКА. До момента има 80 мача за първия тим, в които е отбелязал три попадения.

Антов е неизменна част от всички национални гарнитури, като на 25 март 2019г. дебютира за "А" националния отбор при равенството 1:1 срещу Косово.

Избран е за най-проспериращ млад футболист на България за 2018 година.

През настоящата кампания Антов се превърна в най-младият капитан от всички участници в груповата фаза на турнира Лига Европа.

"Пожелаваме му здраве, щастие, късмет и още много професионални успехи с червената фланелка", се казва в пожеланията от клуба.  

Източник: Novsport

Последни новини