ЦСКА ще брани рекорди срещу вдъхновения Лудогорец

ЦСКА ще брани рекорди срещу вдъхновения Лудогорец

Novsport

05-07-2020, 07:12

 ЦСКА посреща Лудогорец днес от 21:00 часа, а Стамен Белчев ще направи повторен дебют начело на армейците. Очакваното назначение на хасковлията стана факт още преди края на сезона след загубата във финала за купата. Така Белчев в кратки срокове трябва да стегне тима и да го изведе до така важната евроквота. Успех над Лудогорец днес до голяма степен може да подпечата минимум класирането на армейците за бараж. Именно Белчев е единственият треньор, извеждал ЦСКА до шампионатна победа над разградчани досега - 2:1 през ноември 2017 г. в Разград.

Червените ще бранят два свои рекорда в първенството. Единият от тях е да останат единственият тим без загуба в елита при поне 30 кръга. ЦСКА го постигна през 2007/08 г. с баланс 24-6-0. В момента разградчани са с 20-8-0 и може да повторят постижението на армейците. В допълнение, Лудогорец посяга и към най-дългата серия без загуба в първенството. Тя пак е притежание на ЦСКА – 36 мача (25-11-0) между 20 март 1988 г. и 3 май 1989 г. В този период в червените редици блестят Христо Стоичков, Любослав Пенев, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Пламен Гетов... В момента Лудогорец е с 33 двубоя (22-11-0) при 64:17 голова разлика. Последното им поражение бе на 26 април 2019 г. с 1:2 от Черно море във Варна.

Интересно ще е да се види дали Стамен Белчев ще предприеме шокова терапия в състава и ще гласува доверие на играчи, на които разчиташе при първия си престой. Двама от тях буквално не бяха смятани за живи от Милош Крушчич - вратарят Черниаускас и централният бранител Чорбаджийски. Не би било изненада, ако литовският страж замени колебливия напоследък Бусато. При Чорбаджийски има доста по-малка вероятност да играе, предвид че отдавна не е бил на терена и осезаемо му липсва практика.

Като за добре дошъл Белчев има доста проблеми в състава заради наказанията на Антов, Малинов и Пинто. В добавка, двамата, които играят отляво в атака - Евандро и Енрике, не са в оптимално състояние заради травми съответно в ръката и коляното. Очертава се Евандро да попадне в групата, но Енрике по-скоро ще е извън 18-те. Дори и двамата да са в списъка, едва ли някой от тях ще е титуляр. Така по фланговете от първата минута ще атакуват Кери отдясно и Джеси отляво. В средата на терена ще стартират Тиаго и... Жеферсон. Бразилският бранител е играл като халф в контроли на тима. Зад Coy пък ще е Белтраме. А в защита заместник на Антов ще е Гълъбов.

Футболното виждане на Белчев е добре познато. ЦСКА ще опита да играе доста повече с топката, отколкото досега при Крушчич, а атаките ще бъдат концентрирани по фланговете. Червените ще опитат да "отнемат" контрола на Лудогорец, който също залага на продължителни атаки. Схемата едва ли ще бъде променяна - ЦСКА играеше в 4-2-3-1 при Белчев, както и при Крушчич досега.

Треньорът на Лудогорец Павел Върба подчерта в петък, че срещу ЦСКА ще се играе на максимума. Чешкият наставник допълни, че ще прави ротации и експерименти само в последните 2 кръга с Левски и Славия. В последния мач разградчани разбиха резервите на Локо Пд с 6:1 и вероятно съставът сега ще е идентичен. Доста добра форма напоследък показват преподписалият Вандерсон и зимното попълнение Каули. Зелените нямат гол в последните 5 мача с ЦСКА - 4 поредни нулеви равенства за първенство и загуба с 0:1 в 1/4-финал за купата в Разград преди година.

Времето днес ще е с една идея по-прохладно, отколкото в последните дни. При старта на мача се очаква температура около 25 градуса.

Източник: Novsport

Последни новини