ЦСКА ще гледа отново да изхвърли Осиек от Европа

ЦСКА ще гледа отново да изхвърли Осиек от Европа

Topsport.bg

05-08-2021, 09:00

ЦСКА е домакин на Осиек в първия двубой между двата тима от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Срещата е тази вечер от 20:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Червените" заедно с Локомотив (Пловдив) успяха да се класират за този етап на новосформирания турнир, за разлика от Арда, който бе отстранен от Апоел Беер-Шева.

В изминалите две седмици "армейците" изненадаха неприятно феновете си с две нулеви равенства с латвийския Лиепая. Мачът в София завърши без победител, а в Латвия срещата бе абсолютно равностойна. В крайна сметка в герой за ЦСКА се превърна вратарят Густаво Бусато, който допусна само един гол при четири изпълнени дузпи от противника.

През уикенда пък срещата между ЦСКА и Арда бе отложена, а същото важи и за предстоящата такава с Лудогорец. Това дава възможност на новия треньор Стойчо Младенов изцяло да се съсредоточи върху изявите на тима в Европа.

За разлика от "червените" обаче, тимът на Осиек си изигра мача от родното първенство. Футболистите на треньора Ненад Биелица направиха нулево реми срещу Славен у дома в неделя, с което регистрираха осми пореден мач без загуба.

Хърватският клуб отстрани Погон (Шчечин) във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите след успех с 1:0 в реванша у дома, а първият мач на полска земя не предложи попадения.

През 2019 година ЦСКА и Осиек се срещнаха във вторич квалификационен кръг на Лига Европа. Първият им мач в София завърши с победа за българския тим с 1:0. Седмица по-късно хърватите спечелиха със същия резултат и се стигна до дузпи, от които "армейците" успяха да продължат напред в турнира.

Източник: Topsport.bg

Последни новини