ЦСКА ще продължи да играе във формация 3-5-2

ЦСКА ще продължи да играе във формация 3-5-2

Topsport.bg

01-02-2023, 08:34

ЦСКА ще продължи да използва формация 3-5-2 и през пролетния полусезон, пише "Тема Спорт". Това решение е взел треньорът Саша Илич след подготвителния лагер в Турция. Именно тази тактическа постройка изведе армейците до първото място в класирането през есента, като внесе много повече стабилност в представянето на тима.

За първи път сърбинът заложи на нея при гостуването на Лудогорец и въпреки загубата с 1:2 в Разград според мнозина това бе най-силният мач на ЦСКА. След това със схемата с трима защитници червените излязоха с пълен актив от точки от безпрецедентната серия от 4 визити извън София.

Илич иска тимът му да умее да играе и с четирима в отбрана и опита това по време на зимната подготовка. Сърбинът в няколко от срещите нареди възпитаниците си в 4-2-3-1 и 4-4-2. В нито една от тези ситуации обаче червените не показаха добра игра.

"Използвахме тези контроли, за да експериментираме различни неща. Със сигурност някои от тях не се получиха на сто процента. Има още достатъчно време до началото на втория полусезон. Аз искам да бъдем максимално добре подготвени. Сега опитваме различни тактически прийоми и е нормално да имаме проблеми. Аз съм треньор, който иска да побеждаваме във всеки мач", заяви Илич след последната контрола в Турция срещу Шахтьор Караганда.

С оглед на предстоящите мачове "на живот и смърт" в първенството и за купата е много малко вероятно той да заложи на схема с четирима в защита в който и да е мач на ЦСКА-София през пролетта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини