ЦСКА ще чупи каръка в шампионата срещу Царско село, Моралес отново извежда "червените"

ЦСКА ще чупи каръка в шампионата срещу Царско село, Моралес отново извежда

Novsport

01-11-2020, 08:11

Днес от 16:45 часа ЦСКА приема Царско село на "Армията" в двубой от 11-ия кръг на Първа лига.

Армейците посрещат съперника в приповдигнато настроение, след като през седмицата направиха отличен мач на "Олимпико" и си тръгнаха с точка от гостуването на Рома в Лига Европа.

Дебютът на временния треньор Дани Моралес бе повече от успешен. Сега обаче той ще трябва да направи това, което предшественикът му Стамен Белчев не успя в предишните 6 двубоя - да спечели победа на домашната сцена. 64 дни - толкова изминаха от последния успех на червените в шампионата -1:0 над Славия на 30 август.

В Лига Европа ЦСКА правеше запомнящи се мачове, но в този период у нас стигна само до 5 ремита, допусна и една загуба. Амбициите са на това да бъде сложен край. Червените обаче ще трябва доста да се потрудят, защото срещу себе си ще имат отбор, който се представя над очакванията до момента.

Състав, чийто треньор - добре познатият на всички на "Армията" Любослав Пенев, може да изненада всеки по всяко време. Затова не е и случайно, че Царско село е с най-добрата защита в елита - допуснал е само 7 гола в изминалите 10 кръга. Тимът е и клинично ефективен - със седем отбелязани попадения е спечелил 13 точки, само с 2 по-малко от червените.

Сега пред Моралес стои задачата да разпредели правилно силите на играчите си. Така че те да стигнат за два силни мача - срещу Царско село днес, както и за изключително важното гостуване на Йънг Бойс в четвъртък.

Затова в състава отново ще има ротации. Полузащитникът Тиаго Родригес и десният бек Иван Турицов ще започнат като титуляри.

Португалецът бе сред стартовите 11 в двубоите с ЧФР Клуж и Арда за първенство, а срещу Рома влезе като резерва в заключителните девет минути.

За мача с Царете обаче треньорското трио, водено от Даниел Моралес, ще заложи на Тиаго от самото начало. Същото се отнася и за Иван Турицов, който се появи на "Олимпико" в 89-ата минута, а в Кърджали престоя 11 минути на терена, когато червените стигнаха до късното равенство 1:1.

Младежкият национал не е попадал в стартовата единайсеторка от два месеца - на 30 август започна срещу Славия, но получи контузия в дясното бедро и се възстановяваше дълго от нея.

Сега Турицов е гласен за титуляр след колебливите изяви на Тибо Вион, а и французинът понатрупа доста умора през последните две седмици.

В центъра на отбраната ще си партнират Валентин Антов и Петър Занев. Последният не може да получи почивка, тъй като Матей лекуваше разтежение на бедрото - пътува за процедури и до Сърбия и няма да бъде рискувано с пускането му. В халфовата линия до Тиаго ще е Юга, за да може глътка въздух да вземе силно представящият се като дефанзивен полузащитник Жеферсон. По единия фланг на нападението ще е Енрике, а за другия ще се избира измежду Синклеър и Кейта.

Атаката ще води Соу.

Царско село ближе рани от домакинското поражение с 0:3 от Локомотив Пловдив. Тимът обаче знае как да кълве точки като гост - победи Левски на Герена" и стигна до равенство срещу Лудогорец в Разград.

Без съмнение Любослав Пенев ще иска отново да се докаже, още повече че през седмицата името му се завъртя като един от евентуалните кандидати да застане начело на армейците.

Тимът на Ел Голеадор ще действа на контри на "Армията". Треньорът се колебае дали да не заложи на Лъчезар Балтанов като титуляр, именно юношата на Левски бе точен срещу Лудогорец. Тогава се появи на терена като резерва.

Колкото и парадоксално да звучи, ЦСКА се доказа през кампанията на континенталната сцена. Но още не го е сторил на домашната. Време е армейците на Дани Моралес да се върнат към победите. Дали обаче така мисли Царско село?

ЦСКА - ЦАРСКО СЕЛО

Стадион "Българска армия", 16:45 часа

Вероятните състави: 

ЦСКА: Бусато, Антов, Занев, Мазику, Турицов, Тиаго, Юга, Санкаре, Синклеър, Енрике и Соу

ЦАРСКО СЕЛО: Пласид, Педро, Бандаловски, Даскалов, Кордейро, Балтанов, Ант. Георгиев, Васев, Галчев, Лука и Будинов

Източник: Novsport

Последни новини