Чакан в Левски идва за двойно по-малко пари от досегашния титуляр

Чакан в Левски идва за двойно по-малко пари от досегашния титуляр

Topsport.bg

18-01-2022, 08:44

Вече стана ясно, че нидерландецът Келиан ван дер Каап е близо до "Герена".

Той е очакван в София или Турция, където да премине медицински тестове, след което да подпише договор със сините и да бъде официално представен, пише "Тема спорт".

Другото известно е, че столичани ще се разделят с Гьоко Зайков.

Една от основните причини за решението на спортно-техническия щаб и шефовете на "Герена" да прекратят отношенията си със северномакедонския национал е високата му заплата.

Той взима месечно по 7000 евро (14 000 лева), което след свиването на бюджета на сините в това перо ще стане невъзможно за изпълнение.

 Келиан ван дер Каап ще се разписва на много по-ниска заплата. Нидерландецът ще получава на "Герена" сумата от 4000 евро (8000 лева) всеки месец.

Финансовият въпрос бе и в основата на раздялата на Левски с Борислав Цонев. Националът на България вече премина в украинския Черноморец Одеса, а преди това не пожела да намали заплатата си, която бе около 20 000 лева на месец и шефовете на "Герена" го уведомиха, че може да напусне клуба като свободен агент. От своя страна лекуващият травма Георги Миланов се съгласил с молбата на ръководството.

Източник: Topsport.bg

Последни новини