Чакането свърши: Неделев се завръща като титуляр за Ботев

Чакането свърши: Неделев се завръща като титуляр за Ботев

Topsport.bg

16-08-2021, 08:49

Тодор Неделев ще се завърне в титулярния състав на Ботев (Пловдив) за гостуването на адашите от Враца. Това разкриха пред "Мач Телеграф" от щаба на "канарчетата".

Халфът не е започвал за "жълто-черните" от първата минута вече 253 дни.

Той за последно беше в стартовата единадесеторка на Никулден миналата година. На 6 януари Ботев (Пловдив) прие ЦСКА в Коматево и падна с 0:3.

По-голямата загуба за отбора обаче дойде в 33-ата мин. на мача, когато Неделев получи тежка травма в коляното. Припомняме, че той се завърна в игра през настоящия сезон, но на този етап не е бил титуляр за тима си.

Очаква се старши треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич да извади от състава Мертенс, за да вкара Тодор Неделев в центъра на терена. Възможно е обаче специалистът да прати на пейката и Минков, което ще предизвика солидна рокада - Току ще мине като десен халф-бек, а Неделев ще застане зад нападателите.

Ботев Пловдив записа две победи от началото на сезона. Канарчетата надиграха Пирин (2:1) и Славия (1:0) като двата успеха дойдоха в Коматево.

Загубата от Черно море на "Тича" (0:2) затвърди тенденцията от пролетния дял на миналия сезон, че гостуванията са ахилесовата пета на тима, след като начело застана Азрудин Валентин.

До момента при босненеца Ботев е спечелил само две от деветте визити. На 20 май бе победен Левски с 2:1 на "Герена", а на 8 април днешният съперник Ботев Враца със същия резултата. В останалите 7 срещи пловдивчани записаха 4 равенства и 3 поражения. Трябва да се върнем година назад, на 11 юли 2020-а, за да открием друг успех навън.

Източник: Topsport.bg

Последни новини