Черно море - Локомотив (Пловдив) 2:1, "моряците" отново напред

Черно море - Локомотив (Пловдив) 2:1,

Topsport.bg

17-04-2023, 21:50

Черно море и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в двубой от 26-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Тича" започва в 20:15 часа. Мачът е изключително важен и за двата отбора в битката за Топ 6.

Измина точно един месец от последния мач на Черно море във Варна, който завърши с категоричното 3:0 над Септември (София). През април "моряците" изиграха две силни визити. Първата от тях бе за Купа на България, а след успех с 2:1 над ЦСКА тимът се класира за полуфинал, на който ще срещне Лудогорец. В предишния кръг от Първа Лига пък Атанас Илиев се разписа за 1:0 в 78 минута за успеха над Хебър в Пазарджик.

Със силно представяне на отбранителната линия, отборът на Локомотив (Пловдив) загуби само веднъж през 2023 година. И победите обаче не са много, като тази с 2:1 над Септември (София) в предишния кръг бе едва втора през пролетта. "Смърфовете" изиграха един от най-силните си двубои, но учудващо не успяха да го затворят със суха мрежа.

Илиан Илиев няма да може да разчита на наказания Александър Василев. Домакините ще разчитат на добрата форма в атака на Исмаил Иса, Атанас Илиев и Алекс Фернандес.

Гостите нямат проблеми с контузени и наказани футболисти. Наставнкът Александър Томаш обаче отново не може да разчита на новите попълнения Алфа Конте, Хорхе Сегура и Кристиан Мендоса. Те все още не са картотекирани.

Източник: Topsport.bg

Последни новини