Черно море гостува на Ботев (Плдовдив) с едно наум

Черно море гостува на Ботев (Плдовдив) с едно наум

Novsport

17-05-2021, 08:19

Ботев (Пловдив) посреща Черно море в мач от плейофната група за разпределяне на местата от 7-о до 10-о. "Моряците" оглавяват класирането, но вече само с 4 точки преднина пред Левски, който ги победи с 2:1 на "Герена" в предишния кръг. Това означава, че тимът на Илиан Илиев трябва да търси задължителен успех днес. 

При "канарчетета" ситуацията е различна. Пловдивчани доиграват сезона и ще завършат на 10-ото място, което заемат в момента. В първите си три мача от плейофната фаза отборът на Азрудин Валентич взе само една точка - при нулевото равенство срещу Царско село, а преди това загуби последователно от Черно море (1:3) и Левски (0:1). 

Срещу варненци Ботев получи два гола още до 7-ата минута и въпреки че Атанас Илиев намали в средата на полувремето, до неговия край Черно море реши всичко с трето попадение, а Филип Филипов получи червен картон и още повече усложни задачата на "жълто-черните". 

Черно море доминира в мачовете срещу този съперник през сезона. Варненци спечелиха и предишното си домакинство - 1:0 с гол на Файсел Касми, а двубоят в Коматево приключи при нулево равенство. 

В Ботев трайно контузени са Тодор Неделев и Димитър Тонев, а наказани няма. Валентич ще предприеме някои рокади в състава и този път тримата в защита ще са Станислав Работов, Виктор Генев и Кевин Янсон. Атанас Илиев ще води атаката, подпомаган от Маркиньос и Емануел Току. Джонатан и Па Конате ще действат по двата фланга. 

Васил Панайотов е наказан и няма да играе за Черно море. В предни позиции Илиан Илиев ще заложи на Зе Гомеш, а по фланговете ще се разчита на Родриго и Касми. Пабло Гарсия и Стефан Велев ще са двойката вътрешни халфове.

Вероятни състави: 

Ботев Пловдив: Я. Георгиев; Работов, Генев, Янсон; Джонатан, Рабей, Еспиноса, Конате; Току, Маркиньос; А. Илиев 

Черно море: Г. Георгиев; В. Попов, Димов, Дробаров, Панов; П. Гарсия, Велев; Родриго, И. Илиев, Касми; Зе Гомеш 

Източник: Novsport

Последни новини