Черно море е новият шампион на България по футзал!

Черно море е новият шампион на България по футзал!

Novsport

04-06-2020, 14:48

Отборът на Черно море е новият шампион на България по футзал.

Това стана ясно, след като Българският футболен съюз прекрати шампионата предсрочно, като за крайно класиране е обявено това към настоящия момент.

Така се развиха събитията и в 80% от първенствата в Европа.

“Моряците” заслужено триумфираха с титлата, тъй като до този момент не познаваха вкуса на загубата.

Варненци са с мач по-малко и с цели пет точки пред втория Мания.

Така Черно море, който е първият шампион на България в този спорт през 2004 година, ще представя страната ни в най-силния клубен турнир Шампионската лига.

Все още обаче няма яснота кога ще се проведе квалификационната фаза на европейската надпревара, като в момента се очаква решение на УЕФА, пише varnautre.bg.

Българският шампион ще кандидатства за домакин на един от предварителните кръгове в Шампионската лига и да приеме съперниците си във Варна.

Ето коментарите от лагера на Черно море:

Бойчо Марев, треньор: "Заслужено триумфираме с титлата. 5 точки преднина и мач по малко и единственият отбор без загуба в първенството. Не успяхме да изиграем всичките мачове от шампионата, както всички ние искахме. Затова мога да определя годината като загубена за Футзал в България. Надявам се футболният съюз да обърне повече внимание на този атрактивен спорт през следващото първенство, за да се развива."

Димитър Цветанов, капитан: "Честитя първото място на своите съотборници и ръководители. Трябва да сме радостни, защото макар тази титла да дойде по малко по-нетрадиционен начин, през редовния сезон ние показахме най-добри и постоянни игри от всички отбори и смятам, че я заслужаваме. Тя е специална и поради факта, че не изгубихме нито един мач и с това останахме непобедени този сезон. И в тази връзка, за да завърша в по-шеговит тон – както казва моя добър приятел и съотборник Павлин Кузов – Пистата, от днес могат да започнат да ни наричат “малкия Арсенал”."

Павлин Кузов, състезател: "Безапелационно първи и макар сезонът да е наполовина в изминалите мачове доказахме, че заслужаваме титлата най-много от всички отбори. Статистиката е показателна, след като срещу загубите ни стои цифрата 0. Ще отпразнуваме с тежък банкет както ние си можем и започваме да се готвим за Шампионската лига, за да представим достойно България. Надяваме се на пълна подкрепа от варненци."

Благовест Марев, състезател: "Започваме работа по Шампионска лига. Трябва да надградим основите, който поставихме през тази година. Радвам се, че титлата е точно с отбора на Черно Море Варна. Ще организираме празненство с феновете и всички варненци."

Черно море:

Президенти: Михаил Михайлов, Благой Ниетреста

Изпълнителен директор: Георги Дамбов

Треньори: Свилен Иванов, Бойчо Марев

Играчи: Исмет Хаджиев, Марсело Фаврето, Димитър Цветанов, Благовест Марев, Павлин Кузов, Никола Василев, Алексей Степанов, Николай Ненков, Кирил Наумов, Юлиан Христов, Христо Димитров, Деян Георгиев

Крайно класиране:

Отбор Срещи Победи Равенства Загуби Г.Р. Точки

1  ФК "Черно море" 11 7 4 0 12 25

2  ФК "Черно море Мания" 12 6 2 4 15 20

3  Ф.С.К. „Левски" 12 5 3 4 6 18

4  Ф.К. „ УНСС “ 12 5 2 5 -9 17

5  Ф.К. "Русе" 11 5 1 5 6 16

6  Ф.К. „Варна сити“ 12 0 2 10 -30 2

Източник: Novsport

Последни новини