Черно море и Ботев (Враца) очакват мача на сезона

Черно море и Ботев (Враца) очакват мача на сезона

Novsport

23-04-2021, 07:28

В последните дни Ботев Враца е носен на крилете на емоциите.

Във вторник отборът победи с 2:0 Славия в "Овча купел" и взе сериозна глътка въздух в борбата за оставане в елита.

В сряда клубът отбеляза 100-годишнината си.

Днес възпитаниците на Веселин Великов могат да направят така, че да си постелят за оставане в Първа лига и през следващия сезон.

От 20:30 часа врачани приемат Черно море. Ако спечелят трите точки, ще заемат 10-ата позиция, на която в момента е Ботев Пловдив.

Те обаче няма да могат да се зарадват, а ще трябва да чакат до понеделник вечер, когато канарчетата приемат Лудогорец. При победа на шампионите, то Ботев Вр ще се спаси.

При равенство или успех на домакините пловдивчани ще запазят мястото си и ще си гарантират оцеляването.

Всичко това обаче са сметки. Важното е какво Веселин Великов и момчетата му ще свършат тази вечер на "Христо Ботев". Треньорът е уверен, че тимът му може да се пребори за безценните три точки.

"Излизаме срещу много силен съперник, но се надявам да го изненадаме. Вярвам, че можем да го направим. Този един-единствен двубой може да осмисли сезона ни и всички го осъзнаваме. Няма да ни е леко, но искам да направим живота на Черно море труден. Докарахме го с много пот до този мач и трябва да го изиграем както трябва, за да сме победители", заяви Великов пред "Тема Спорт".

"Знаем, че ако спечелим, единственото друго условие, за да останем в елита, е Ботев Пловдив да загуби в понеделник. Но първо ние трябва да си свършим работата. Защото дори да не успеем да се спасим веднага, тези точки ще са ни ценни в евентуална група за оцеляване", допълни той.

И докато днешният сблъсък е жизненоважен за Ботев Враца, то той може да реши и къде ще играе Черно море в плейофите и ще има ли възможност да се бори за евроквота. Варненци влизат в последния кръг от редовния дял седми в класирането. И с победа ще имат шанс да влязат в Топ 6. От клуба и треньорския щаб нееднократно заявяваха, че целта е първата шестица, за да може в мачове със силни съперници отборът да израства.

На практика обаче може да се окаже по-изгодно, ако Черно море не мръдне напред в подреждането. Причината е, че тимът има аванс пред Царско село и Левски и ще е фаворит да се пребори за седмата позиция. А тя ще праща на бараж за новия евротурнир Лига на конференциите. За място там моряците ще трябва да играят плейоф срещу третия или четвъртия в първенството. От финансова гледна точка, а и откъм интерес на феновете, то за Черно море е по-добре да е седми.

Източник: Novsport

Последни новини