Черно море и Ботев Пд откриват битката за седмото място

Черно море и Ботев Пд откриват битката за седмото място

Novsport

05-05-2021, 07:58

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев няма да може да разчита на капитана на тима Даниел Димов за днешното домакинство на Ботев Пловдив.

С двубоя на "Тича" се дава началото на битката в група А на втората плейофна половина, която ще излъчи единия участник в баража за Лигата на конференциите.

Димов отпадна от групата на моряците заради контузия. Още трима са аут заради различни травми - Стефан Велев, Емил Янчев и Денислав Ангелов.

Сред 18-те се завръща Илиан Илиев - младши, който пропусна последните три мача на моряците заради контузия.

Присъствието му ще даде по-голяма вариативност в предни позиции в битката за седмото място.

Наставникът на моряците Илиан Илиев пък ще направи четвърти опит да класира тима за Европа. Досегашните три бяха неуспешни.

В последния сезон, при доиграването му през лятото на миналата година, Черно море бе спрян именно от днешния си съперник - Ботев Пловдив.

В битката за седмото място канарчетата спечелиха с 1:0 на "Тича" след гол на Антонио Вутов и така се класираха на баража за Лига Европа срещу Славия.

През 2019-а варненци бяха в първата шестица, като останаха пети. Година по-рано, когато Илиан Илиев се завърна начело на Черно море, той изведе отбора до плейофа, който обаче загуби катастрофално с 1:4 от Левски на "Герена".

Пред треньора на днешните гости Азрудин Валентин пък няма сериозни кадрови проблеми за гостуването на „Тича“. Аут са само трайно контузените Димитър Тонев и капитанът Тодор Неделев.

Босненецът ще трябва да реши кой измежду четиримата чужденци извън ЕС ще отпадне.

Това са бразилците Джонатан и Маркиньос, северномакедонецът Марио Младеновски и ганаецът Емануел Току.

Източник: Novsport

Последни новини