Черно море и Ботев (Пловдив) с много различни цели в мача си днес

Черно море и Ботев (Пловдив) с много различни цели в мача си днес

Novsport

20-04-2021, 08:35

До края на редовния сезон в efbet Лига остават само два кръга, а Черно море все още има теоретични шансове да се пребори за място в първата шестица. Това обаче може да стане само с победи срещу Ботев (Пловдив) и Ботев (Враца), съчетани с грешни стъпки на поне един от конкурентите ЦСКА 1948 и Берое.

Задачата изглежда трудно постижима, но "моряците" не са се отказали. Днес те посрещат на "Тича" Ботев (Пд), който е опрян до стената. Домакинската загуба от Славия попречи на "канарчетата" да се отдалечат от дъното на таблицата и сега те на всяка цена трябва да измъкнат нещо от Варна, за да не бъдат застигнати от преследвачите си.

Наставникът на Черно море Илиан Илиев има сериозни кадрови проблеми. Той няма да може да разчита на капитана Даниел Димов, Стефан Велев и Илиан Илиев-младши. Тримата са контузени и ще липсват днес. Атаката на домакините ще води Зе Гомеш, а зад него ще действат Родриго Енрике, Файсел Касми и Леандро Андраде. Васил Панайотов и испанецът Пабло Алварес ще са двамата вътрешни полузащитници.

През първия полусезон двата тима направиха нулево равенство в Коматево. В исторически план Ботев има 42 шампионатни победи срещу Черно море, а успехите на "моряците" са 31. На "Тича" обаче предимството е на страната на варненци - 23 победи, 20 равенства и 9 поражения. 

Източник: Novsport

Последни новини