Черно море и Илиан Илиев пишат история

Черно море и Илиан Илиев пишат история

Topsport.bg

03-12-2021, 09:17

Дългата серия, в която навлезе Черно море от последователни мачове без загуба позволи на варненци да си легнат в сряда вечер като втори в класирането зад шампиона Лудогорец, което е впечатляващо.

След равенството срещу Локомотив Пд на "Лаута" - 1:1, бройката на тези срещи набъбна вече на 10, пише "Мач Телеграф".

Или с други думи казано, това е само с една по-малко от абсолютния рекорд в клубната история на "моряците".

До такъв обаче се добра треньорът на варненци Илиан Илиев. За първи път в своята кариера той успя да стигне до двуцифрено число поредни двубои без загуба в Първа лига.

През настоящия сезон Илиев и отборът му загубиха за последно в седмия кръг при гостуването срещу шампиона Лудогорец в Разград с 0:2.

От тогава насам за десет кръга той и момчетата му записаха четири победи и шест равенства при голова разлика 13-6. Интересното е, че досега най-добрата му серия не бе постигната с най-силния отбор, на който той е ставал треньор в България - Левски.

Начело на "сините" през есента на 2012 година Илиев успя да избегне загубата най-много в осем поредни кръга. Малко изненадващо досегашният му рекорд бе от времето, в което той беше треньор на Локомотив Пд - през 2016 година.

"Черно-белите" завършиха сезон 2015/16 с 6 поредни победи, но това не им стигна за евроквота и те останаха на точка зад Славия в битката за нея.

В началото на следващото първенство "смърфовете" почнаха с две равенства и едно реми и така са оформи доскорошният рекорд на Илиан Илиев от девет последователни шампионатни мача без загуба.

Друг интересен момент е, че серията му приключи срещу сегашния му тим Черно море с поражение на "Тича" с 0:2.

Този двубой се игра на 19 август 2016-а, а двете попадения за победителите вкара словашкият нападател Марек Кузма.

Така малко куриозно тогавашната най-дълга серия за Илиан Илиев приключи с мач между "моряците" и Локомотив Пд, докато новият рекорд дойде преди два дни пак след сблъсък между тези два отбора.

Този път обаче самият Илиан беше от другата страна на барикадата и водеше родния си клуб.

Ако успее да не загуби и в предстоящото домакинство срещу ФК ЦСКА 1948, което изглежда доста възможно, ще бъде изравнен и клубният рекорд на Черно море от 11 поредни без загуба, записван на два пъти - през сезон 1968/69 и 2008/09.

Важно е обаче да отбележим, че Илиев има лоши спомени от мач с този отбор на "Тича" през миналия сезон, когато загуби с 1:2

Източник: Topsport.bg

Последни новини