Черно море и Локо (Пд) не излъчиха победител след здрава битка, ощетиха "моряците"

Черно море и Локо (Пд) не излъчиха победител след здрава битка, ощетиха

Topsport.bg

16-08-2021, 20:39

Черно море и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Срещата на "Тича" предложи много динамика и няколко добри възможности за гол, които бяха пропуснати. "Моряците" бяха по-добрият отбор през второто полувреме, но така и не успяха да преодолеят Илко Пиргов. След час игра домакините имаха всички основания да получат дузпа, но главния рефер Ивайло Стоянов реши да не я отсъди.

Варненци поне временно излязоха начело във временното класиране. Тимът на Илиан Илиев събра 8 точки, но може да бъде изпреварен от Ботев (Враца) или Ботев (Пловдив) при победа на един от двата отбора по-късно тази вечер. За Черно море това бе и четвърти пореден мач без допуснат гол.

 

Локомотив спечели първа точка в актива си през този сезон. "Смърфовете" имат и една среща по-малко. 

Срещата започна равностойно, като и двата тима пробваха опасни атаки в първите минути, но защитите на двата тима успяха да се справят. В 3-ата минута Файсел Касми намери Стефан Велев в наказателното поле. Халфът обаче не успя да отправи хубав удар от около 7-8 метра и не затрудни Илко Пиргов. 

В 12-ата минута Леандро Андраде получи отдясно, навлезе навътре и отправи удар, който не затрудни вратаря на гостите. Локомотив отговори с опасен удар от средна дистанция на Парвиз Умарбаев, който мина над вратата. 

В 24-ата минута Андраде проби отляво и намери Касми на дузпата. Белгиецът обаче се провали в опита да си да се разпише. В 33-ата минута гостите получиха право да изпълнят пряк свободен удар на удобна позиция. Зад топката застана Бирсент Карагарен, но се подхлъзна и стреля неточно. 

В 42-ата минута "смърфовете" организираха опасна атака през центъра. Умарбаев намери Димитър Илиев, който продължи за Лукас Салинас. Бразилецът овладя и от границата на наказателното поле отправи коварен удар, който Георги Георгиев изби. 

На полувремето треньорът на домакините Илиан Илиев пусна в игра Зе Гомеш на мястото на Касми. Двубоят продължи да бъде динамичен, но реални голови положения липсваха. 

В 61-ата минута Живко Атанасов изпревари Пиргов при центриране в наказателното поле, а вратарят го фаулира във въздуха. Атанасов успя да отправи удар, който бе неточен. "Моряците" поискаха дузпа, но след консултация със съдиите във ВАР вана, Ивайло Стоянов даде сигнал играта да продължи. Дузпа в тази ситуация обаче можеше да бъде отсъдена, но главният рефер дори не преразгледа решението си.

В 72-ата минута Пиргов се отличи с добро спасяване. Зе Гомеш проби отляво, навлезе в наказателното поле и успя да промуши топката между двама защитници за Андраде. Португалецът се озова на стрелкова позиция, но вратарят отрази удара му. 

Две минути след това стражът на пловдивчани отново трябваше да се намесва. Андраде намери Зе Гомеш в наказателното поле, който отклони за Пабло Гарсия. Испанецът веднага отправи шут, но Пиргов се намеси добре. 

В 83-ата минута Олексий Биков засече с глава центриране на Митко Илиев, но ударът му бе слаб и Георгиев улови. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини