Черно море и Царско село не излъчиха победител

Черно море и Царско село не излъчиха победител

Topsport.bg

06-11-2021, 14:27

Черно море и Царско село завършиха наравно 1:1 в двубой от 14-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Тича".

Футболистите на треньора Любослав Пенев поведоха в резултата в началото на второто полувреме, благодарение на Ален Стеванович (52'). В добавеното време на мача Евгений Сердюк (90+1') изравни от дузпа, оформяйки крайния резултат.

Така Черно море заема четвъртото място в класирането на първенството с актив от 22 точки, колкото има и Ботев (Пловдив), който след малко ще се изправи срещу Пирин (Благоевград). Царско село пък продължава да е на дъното с 10 пункта.

Двубоят започна с натиск на домакините, които владееха повече топката, но не успяваха да намерят път към вратата на Янко Георгиев.

Въпреки това, Царско село стигна до първата опасност в срещата. Иван Дюлгеров излезе много неуверено извън наказателното поле, за да отиграе една топка. Той я изрита в тялото на Живко Атанасов, след което топката попадна в Миси Мезу, който беше на празна врата, но нападателят на Царско село напълно разочарова, стреляйки в аут.

В 33-ата минута Христо Попадийн извърши нарушение срещу откъсващия се Евгений Сердюк в близост до наказателното поле, но странно съдията Никола Попов остана безмълвен.

"Царете" поведоха в резултата в 52-ата минута. Лукас Диас пусна отличен пас към играча, който беше изпуснат от Цветомир Панов. Стеванович шутира по диагонала, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Иван Дюлгеров.

В 89-ата минута домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Янко Георгиев повали на земята Евгений Сердюк и съдията Никола Попов посочи бялата точка. Именно Сердюк се нагърби с отговорността и не сгреши.

В добавеното време на срещата имаше грозни сцени на "Тича". Футболисти на двата отбора сериозно се сдърпаха на терена, като в основата бяха Родриго и Йокич, които в последствие бяха изгонени.

Източник: Topsport.bg

Последни новини