Черно море излиза за нов бой над ФК ЦСКА 1948

Черно море излиза за нов бой над ФК ЦСКА 1948

Topsport.bg

21-08-2021, 09:04

Черно море няма поражение след първите 4 кръга и единствен от всички в елита не е допуснал гол във вратата си. Днес "моряците" гостуват на ФК ЦСКА 1948 с амбицията да си върнат първото място във временното класиране, на което се настани Ботев (Пловдив) след победата си над Левски.

Черно море със сигурност ще се стреми към победата, но това в пълна степен важи и за домакините. Преди старта на кампанията те бяха сред тимовете, към които имаше най-големи очаквания, но засега представянето им е разочароващо. ФК ЦСКА 1948 има само 1 точка в актива си и е на дъното в таблицата, а освен това инкасира цели 12 гола.

Довечера "червените" ще започнат с двама нападатели в лицето на Галин Иванов и Валентин Йосков. Малко зад тях ще играе Георги Русев, а на вратата се завръща националът Даниел Наумов, за когото се разбра, че е бил близо до сензационен трансфер в Атлетико Мадрид.

Аут от състава на Черно Море е Фоде Гираси, който има лека контузия. В предни позиции ще се разчита на Родриго Енрике, а по фланговете ще играят Файсел Касми и Леандро Андраде. Двойка централни защитници отново ще са Живко Атанасов и Влатко Дробаров.

Двата отбора са се срещали само два пъти в официални мачове. Това стана през миналия сезон, който беше дебютен за ЦСКА 1948 в елита на българския футбол. "Червените" спечелиха с 2:1 във Варна, а мачът в София завърши с нулево равенство.

През лятото съперниците изиграха контрола, в която Черно море се наложи с 1:0. Варненци обаче се надяват довечера да постигнат първа победа срещу този съперник в официален двубой.

Вероятни състави:

ФК ЦСКА 1948: Наумов; М. Минков, Д. Пиргов, К. Илиев; Климентов; Топузов, Чочев, Г. Русев, Д. Александров; Г. Иванов, Йосков

Черно море: Г. Георгиев; В. Попов, Ж. Атанасов, Дробаров, Панов; Панайотов, П. Гарсия; Касми, С. Велев, Л. Андраде; Р. Енрике

Източник: Topsport.bg

Последни новини