Черно море не се даде на лидера ФК ЦСКА 1948, "червените" с два отменени гола

Черно море не се даде на лидера ФК ЦСКА 1948,

Topsport.bg

09-10-2022, 22:24

Отборите на ФК ЦСКА 1948 и Черно море не се победиха в късния неделен двубой от програмата на efbet Лига. Нулевото реми остави селекцията на Любослав Пенев на върха във временното класиране, но със сигурност крайният резултат не удовлетворява напълно "червените". Доказателство за това бяха двете отменени попадения на столичани през втората част. Първото незачетено от ВАР заради нарушение в атака на Ивайло Чочев, а второто заради засада на Хелитон.

Двете най-опасни положения за Черно море бяха изработени от появилия се като резерва Велислав Василев. "Моряците" се намират на пето място във временното класиране.

Домакините от ФК ЦСКА 1948 стартираха идея по-офанзивно двубоя в Бистрица. "Червените" търсеха и психологическо предимство спрямо "моряците", след като за титуляр беше избран техният бивш голмайстор Евгений Сердюк. Украинецът моментално влезе в здрава битка с Петър Босанчич и Живко Атанасов.

Футболистите на Черно море имаха кратки претенции към главния съдия, който според тях не бе видял игра с ръка на "червен" футболист в собственото му наказателно поле. Действията на Георги Димитров се оказаха правилни, след като на повторенията се видя, че кълбото удря в лицето "заподозрения" Симеон Петров.

ФК ЦСКА 1948 пропиля чисто голово положение с настъпването на 23-ата минута. Марио Топузов беше изведен зад гърба на варненската отбрана с чудесен пас от дълбочина. Последвалият му удар се отклони в лявата греда на Георгиев, а секунди по-късно беше вдигнат и флагът за засада. Ако се беше стигнало до попадение и преразглеждане с ВАР обаче, щеше да се открои сериозна съдийска неточност, тъй като засадата беше несъществуваща.

Мимито Биаи реши да пробва бдителността на Даниел Наумов с изстрел от средна дистанция в 27-ата минута, но националният страж внимаваше и отрази подобаващо.

Напрежение между Евгений Сердюк и Живко Атанасов имаше в края на частта. Тогава украинецът не прецени своя шпагат и посече централния бранител на Черно море. Не последва обаче наказателен картон.

58-ата минута на двубоя донесе много емоции за феновете в Бистрица. Смените на Любослав Пенев дадоха доста бърз ефект и в този миг пробив на Октавио завърши с центриране пред малкото вратарско поле. Георги Русев се размина с кълбото, но тази грешка не допусна Ради Кирилов. Националът стреля от непосредствена близост, но Георгиев демонстрира голям рефлекс и изби в корнер. При него Ивайло Чочев скочи най-високо и отбеляза с глава. За жалост на халфа обаче радостта му се оказа изключително кратка. Проверка с ВАР накара главния съдия да отмени попадението заради това, че секунди преди да шутира с глава, Чочев избута пазещия го Мади Кета.

Домакините имаха нова изгодна възможност за отбелязване на попадение в 70-ата минута. Георги Русев направи за смях трима бранители на варненци, за да завърши с успоредно подаване пред голлинията. Сердюк и Кирилов обаче се разминаха с хубавия пас.

Макар и само една до 75-ата минута, смяната на Николай Златев с Велислав Василев се оказа доста сполучлива. Именно включванията на крилото донесоха и двете най-големи опасности за Черно море в Бистрица. При втората от тях ударът на таланта беше толкова опасен, че Наумов със сетни сили трябваше да избива извън своята врата.

Втори отменен гол развали настроението на "червените", този път 10 минути преди края на мача. При статично положение, Симеон Петров продължи с глава за намиращия се на далечната греда Хелитон. Последвалото попадение на бразилеца обаче много бързо беше отменено поради малка, но съществуваща засада.

В самия край Георги Русев опита да се превърне в герой за "червените", след като се пребори за топка пред наказателното поле на "моряците", но ударът му премина високо над горната греда.

В следващия кръг ФК ЦСКА 1948 има наглед лека задача срещу новаците от Спартак (Варна). Черно море приема у дома Арда.

Източник: Topsport.bg

Последни новини