Черно море развали празника на Локомотив (София) и потегли с победа

Черно море развали празника на Локомотив (София) и потегли с победа

Topsport.bg

10-07-2022, 20:21

Черно море победи Локомотив (София) като гост в 1-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" се наложиха с 1:0 и така развалиха празника на домакините, които за първи път от доста време се завърнаха на своя стадион в квартал "Надежда".

Единственото попадение стана дело на Виктор Попов в 74-ата минута.

Срещата бе официален дебют за Станислав Генчев начело на "железничарите". Младият специалист може да бъде доволен от раздаването на играчите си, които обаче не успяха да създадат кой знае колко голови възможности.

Мачът започна с натиск на гостите. "Моряците" доминираха, но така и не успяваха да създадат чисти голови положения.

В 31-ата минута Николай Златев изскочи на добра позиция, но Любенов успя да спаси. Секунди преди края на полувремето домакините искаха дузпа за игра с ръка на Клементе, но съдията прецени, че няма основание да отсъди такава.

През втората част двата отбора продължиха да се надлъгват. В 67-ата минута Васил Панайотов изскочи на чиста голова позиция и стреля, но Любенов изби с крак. Реферът отсъди и засада, но повторенията не убедиха в правотата на решението му.

В 74-ата минута варненци успяха да вкарат. Мади Кета намери Виктор Попов, който овладя в наказателното поле, нагласи си топката и от малък ъгъл стреля неспасяемо във вратата на Александър Любенов.

До края на мача, домакините така и не намериха път към вратата на Дюлгеров и записаха първа загуба в първенството.

В следващия кръг Черно море посреща Славия, а Локо е домакин на ЦСКА. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини