Черно море с две купи на турнира “Пирин къп”

Черно море с две купи на турнира “Пирин къп”

Novsport

09-02-2021, 12:51

Школата на Черно море спечели две първи места на турнира “Пирин къп”.

Възпитаниците на академията на “моряците” триумфираха в две възрастови групи.

Родените през 2006 година футболисти с треньор Тодор Каменов записаха шест победи, като допуснаха само един гол, а за сметка на това реализираха 21. В първия си мач надделяха над Ботев Враца с 4:1, последва успех с 5:0 срещу Метал Перник и с 4:0 срещу Витоша 13. Последния мач в групата Черно море победи с 5:0 Вихрен Сандански. На 1/2-финалите “моряците” отстраниха Спартак Пловдив с 1:0, а на финала Ботев Враца с 2:0.

Треньорът на варненци Тодор Каменов похвали организаторите на турнира за добрите условия като хотел, храна,терени и съдии. “Целта бе да подобрим игровия облик на отбора и да впишем новите момчета и го направихме. Това са Виктор Спасов от Лудогорец и Иво Николов от Спартак Варна. За съжаление Иво получи контузия и успя да играе само първите 2 мача, но се надяваме, че до 10 дена ще е готов и ще продължи напред”.

Родените през 2004 година таланти на Черно море с треньор Ники Кънчев също се представиха на ниво и заслужено спечелиха купата в своята възраст. В първия си двубой записаха победа с 4:0 срещу Академик Свищов, последваха равенство 2:2 с Вихрен Сандански и разгром със 7:0 срещу Спартак Пловдив. На 1/2-финала отстраниха Септември Симитли с 4:0, а на финала с класическото 3:0 победиха Спартак Плевен.

По пет гола в надпреварата реализираха Радослав Петров и Марин Петков.

Източник: Novsport

Последни новини