Черно море с шанс да се върне към успехите срещу удобен съперник

Черно море с шанс да се върне към успехите срещу удобен съперник

Topsport.bg

18-09-2021, 08:28

Отборите на Черно море и Локомотив (София) откриват съботната порция мачове от efbet Лига. "Моряците" са пределно амбицирани да зарадват публиката на "Тича" с победа. Локомотив (София) пък е с приповдигнато самочувствие след важния домакински триумф над Пирин (Благоевград).

Черно море започна сезона доста силно, записвайки 3 победи и 2 равенства на сметката си. В последните два кръга обаче варненци се изправиха срещу двата големи фаворита в първенството и допуснаха две загуби. Първо паднаха у дома с 0:1 от ЦСКА, а след това допуснаха поражение и от Лудогорец в Разград с 0:2. Затова в клуба се надяват пропадането да не продължи и днес.

Двата тима имат богата история на срещи помежду си в елита. Това ще бъде 99-ият мач помежду им. Превъзходството до момента е за Локомотив, който има 41 победи, срещу 31 за Черно море и 24 равенства. Головата разлика е 125:117 за столичани.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Треньорът на домакините Илиан Илиев не може да разчита днес на контузените Вилела и Панов. Очаква се той да заложи в този мач на Георгиев на вратата и в защита Попов, Атанасов, Дробаров и Дичев. Панайотов и Гарсия ще бъдат двойката опорни полузащитници, а Велев ще действа като плеймейкър. Леандро и Родриго ще оперират по крилата, а атаката ще води Зе Гомеш.

В състава на гостите няма особени кадрови проблеми. Иван Колев се очаква да пусне в игра Любенов на вратата и пред него в отбрана Рапосо, Петков, Крачунов и Орачев. Кацаров и Матеус ще си партнират в средата на терена, а Лолала и Александров ще стартират на крилата. Атаката ще води Димитров, а зад гърба му ще го подкрепя Октавио.

Главен съдия на срещата е Никола Попов, с помощници Петър Джугански и Петър Митрев. С ВАР ще се занимават Валентин Железов и Мирослав Желев. Делегат на БФС е Костадин Костадинов, а работата на реферите ще следи зорко Атанас Бозев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини