Черно море срази Локо (Сф) в люта битка на стадион "Тича"

Черно море срази Локо (Сф) в люта битка на стадион

Topsport.bg

29-10-2022, 16:55

Черно море победи Локомотив (София) с 2:1 в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. В доста интересен двубой на стадион "Тича", домакините успяха да открият резултата през първата част чрез Мади Кета. Селсо Рапосо възстанови равенството в 57-а минута, но Васил Панайотов се превърна в герой за "моряците" с попадението си четвърт час преди края.

С победата Черно море се върна на победния път след 3 поредни равенства и се изкачи до 5-то място в класирането с актив от 28 точки. Локо (Сф) остава на 8-ма позиция със своите 25 пункта.

Двубоят започна доста любопитно. Не бяха изминали и 30 секунди от началото на мача, когато се наложи Георги Георгиев да се намесва ключово и да опази мрежата си. Франса обстрелва вратата на "моряците" от около 40 метра, топката падаше точно под гредата, но вратарят на домакините успя с една ръка да избие в корнер. 

В 10-тата минута "моряците" удариха греда. Матиас Курьор получи топката отдясно и нанесе силен удар от малък ъгъл, Любенов успя да се намеси, а след това топката се отби от лявата греда и излезе в корнер. Малко по-късно Курьор беше изведен от Васил Панайотов сам срещу Любенов. Стреля в целта, но вратарят отново излезе победител. 

В средата на първата част гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Георги Кабаков обаче остава безмълвен. Нямаше намеса от ВАР и играта продължи.

В 26-а минута неразбирателство между Георги Георгиев и Бусанчич позволи на Франса да се вклини между двамата и да нанесе удар в опразнената врата, но Дичевски притича и изчисти топката току преди навести мрежата на "моряците".

Така се стигна до 32-ата минута на двубоя, когато домакините откриха резултата. Грешка на Диас позволи на Кета да набере скорост към вратата на "железничарите", гвинейският нападател надбяга защитата на гостите, излезе сам срещу Любенов и стреля. В първия момент вратарят спаси, но топката отново се озова в краката на Кета и при добавката нямаше как да сгреши.

Три минути след подновяването на играта Мади Кета пропусна страхотен шанс да отбележи второ попадение във вратата на Локомотив. Беншаа центрира отдясно, Кета засече с десния крак, но топката мина покрай гредата.

В 56-а минута Юлиан Ненов стреля с глава от отлична позиция, само за да види блестящата намеса на Георги Георгиев. В следващата атака обаче вратарят на Черно море вече нямаше какво да направи. Найденов центрира отляво, Рапосо се освободи от защитниците на противника и с глава възстанови равенството.

Така се стигна до 74-а минута, когато Мади Кета демонстрира страхотен поглед върху играта. Гвинеецът видя нахлуващия към вратата Панайотов и с външен фалц го намери по блестящ начин. Халфът на Черно море копна топката и прехвърли Любенов за 2:1.

Малко след това Георги Георгиев блесна с нова страхотна намеса. Кацаров стреля с десния крак към вратата на "моряците", но вратарят на домакините отново демонстрира отличен рефлекс и запази резултата.

Десет минути преди края Илия Димитров прати топката в мрежата на Черно море, но се оказа, че нападателят се е намирал в положение на засада.

Дълбоко в добавеното време за пореден път Георги Георгиев опази вратата си. Илия Димитров обстрелва вратата на "моряците", но Георгиев с една ръка изби в корнер и запази 3-те точки за своя отбор.

Източник: Topsport.bg

Последни новини