Черно море урежда вратар преди старта на новия сезон

Черно море урежда вратар преди старта на новия сезон

Novsport

06-08-2020, 08:23

 Черно море ще се опита да уреди вратаря Георги Георгиев още за гостуването на Славия в първия кръг. Мачът в София е в неделя (9 август) от 21:00 часа. Както е известно, стражът разтрогна с Левски. Георгиев на "Герена" премина в началото на годината именно от стадиона в "Овча купел". След раздялата с Митрович варненци се нуждаят от страж.

„Да, искаме го, но засега не е подписал. Когато има нещо официално, от клуба ще излязат със съобщение", сподели старши треньорът на Черно море Илиан Илиев пред "Тема Спорт".

В момента на "Тича" разполагат с младите Дюлгеров и Дичевски, но наставникът иска да има по-опитен страж за битките през новия сезон. Двете страни са договорили трансфера, като остават само дребни детайли.

Илиан Илиев коментира и моментното състояние на Черно море, който имаше доста заразени играчи с корона-вирус и не можа да проведе пълноценна подготовка. В един момент моряците искаха отлагане на двубоя със Славия на старта, но белите не се съгласиха.

"Няма как да сме готови, след като днес (б.р. - вчера) излезе последният играч от карантина. Сега вече всички се върнаха, но като подготовка сме далеч. Чака ни доста трудно гостуване на Славия. Все пак те играха до скоро, но и на тях няма да им е лесно. Ще се оправяме в движение, каквото е било - било. Случи ни се на нас, никой не е застрахован. Няма какво да направим повече", каза Илиев.

Той коментира и решението на БФС от вчера при 10 заразени в отбора да може да се отлагат двубои. Специалистът бе доста учуден защо чак сега се стига до този ход. "Неприятното е, че чак сега се взе решение да се отлагат мачове при 10 заболели. Ние го искахме това нещо в плейофите, но никой не ни послуша, а имахме 18 човека заразени, включително и треньорите. А сега вече бройката е десет", заяви старши треньорът на варненци.

Черно море ще прави селекцията в движение, след като до момента не успя да подсили сериозно състава си.

Източник: Novsport

Последни новини