Черно море ускорява завръщането на основен играч

Черно море ускорява завръщането на основен играч

Topsport.bg

01-11-2021, 09:54

Черно море спечели много важна победа над Левски (1:0) в събота. С нея отборът на Илиан Илиев се утвърди в първата шестица. В сблъсъка на "Тича" обаче варненци дадоха свидна жертва. В края на двубоя втори жълт и съответно червен картон получи халфът Пабло Гарсия. Така испанецът ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС и ще пропусне следващия мач с Царско село.

Домакинството на столичани е на 6 ноември, събота, от 12:30 часа. 24-годишният полузащитник е основен играч в състава на Илиан Илиев. През тази кампания той има 12 шампионатни срещи, в които е вкарал 2 гола. Заради отсъствието му лекарският щаб на варненци ще форсира лечението на Стефан Велев, пише "Тема спорт". В Черно море се надяват, че ще успеят да го вдигнат за мача.

"Пабло ще ни липсва. Трябва обаче да се справим и без него. Нямаме друга алтернатива. Хубавото е, че имаме една седмица, за да се съберем, тренираме и да сме готови. Царско село не е лош отбор, разполага с опитни футболисти, които могат да ни създадат проблеми, както са го правили", заяви Илиан Илиев.

С травма от домакинството на "сините" е и младокът Велислав Василев. 20-годишният флангови нападател бе заменен принудително в 76-ата минута на двубоя. Вместо него на терена се появи Джеваро Непомусено. На "Тича" се надяват състоянието на Василев да не е сериозно и той да може да играе срещу Царско село. Крилото прави впечатление с изявите си, като си спечели титулярно място - в последните 4 срещи неизменно е в стартовата единайсеторка. През сезона има общо 8 мача в елита, като все още не е открил головата си сметка.

В лазарета на Черно море са още Иван Дичевски, Родриго Вилела и Леандро Андраде.

Източник: Topsport.bg

Последни новини